Haberler

BBC'ye Röportaj Veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı, Haberde Sansürlenen Bölümleri Yayınladı

BBC'nin HardTalk programına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülnur Aybet, röportajın sansürlenen bölümlerini resmi Twitter hesabından paylaştı.

BBC'nin HARDTalk programına konuk olan Prof. Dr. Gülnur Aybet, Stephen Sackur'ın sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülnur Aybet, röportajın sansürlenen bölümlerini resmi Twitter hesabından paylaştı.

GAZETECİLERİN TUTUKLANMASI

Programda Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden Türkiye'deki basın özgürlüğüne kadar geniş bir yelpazede söyleşi gerçekleştirildi. Sackur'un Türkiye'de gazetecilerin 'gazetecilik faaliyetleri' kapsamında tutuklandığını söylemesi üzerine, bunun doğru olmadığını belirten Aybet, "İngiltere'nin de 'terörü övmek' suçunu 7 yıla kadar hapisle cezalandırdığı" yanıtını verdi.

BBC'ye Röportaj Veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı, Haberde Sansürlenen Bölümleri YayınladıGülnur Aybet

YAYINA VERİLMEYEN SÖZLERİ

Ayrıca Aybet'in röportajdaki "Üniversitemde ve bölümümde düşünceleri sebebiyle kimse işten atılmadı, hiç kimse soruşturmadan geçmedi. Hata bunların bir çoğu cumhurbaşkanına karşı olan kişilerdi" sözlerinin de yayına verilmediği belirtildi.

Bunun üzerine Prof. Dr. Aybet, söz konusu kısımları Twitter hesabından paylaştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gülnur Aybet Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title