Haberler

Bayraklı'ya 'Üç Fidan' Anıtı

İzmir'in Bayraklı Belediyesi tarafından yapılacak 'Üç Fidan Anıtı', düzenlenen basın toplantısıyla tanıldı.

İzmir'in Bayraklı Belediyesi tarafından yapılacak 'Üç Fidan Anıtı', düzenlenen basın toplantısıyla tanıldı. Toplantıda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anısı, yarının gençlerine bu anıt ile ulaşacak" dedi. Üç heykelin arkasında toplanan kullanılmış giysilerden çıkarılacak ipliklerden oluşan dev bir yumak yer alacak.

Bayraklı Belediyesi, Yamanlar Mahallesi Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı yanında yer alan parka Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın heykellerinin yer alacağı 'Üç Fidan Anıtı' dikecek. Düzenlenen basın toplantısı ile anıt hakkında bilgi veren CHP'li Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, üç önemli ismin anıt ile ölümsüzleşeceğini söyledi. Gezmiş ve arkadaşlarının mücadeleleri sırasında kimsenin canına zarar vermediğini söyleyen Karabağ, şöyle dedi:

"Bu üç ismin asılması onların sürdürdüğü bağımsız Türkiye mücadelesini sona erdiremedi. Bu gençlerin isimleri bizlerin çocuklarında yaşatıldı. Benim kızımın ismi de Deniz. O zaman teknoloji böyle ilerlemiş değildi. Çocuğum olacağını öğrendiğimde cinsiyetini bilmeden 'Kız da olsa erkek de olsa adı Deniz olacak' demiştim. O dönem 1980 darbesi sonrasıydı. İlk işe girdiğimde beni işe alacak kişi Deniz adını görünce kız mı, oğlan mı diye sordu. Kız olduğunu söyleyince beni işe aldı. Eğer erkek olsaydı eminim beni işe almazdı. Ama bilmiyor ki kız da olsa erkek de olsa adı Deniz olacaktı. Anıtın Nazım Hikmet adının yanında yer alması ayrı önem taşıyor. Yamanlar halkının anıta gereken önemi ve saygıyı göstereceğini düşünüyorum."

Anıtı inşa edecek Heykeltıraş Ekin Erman ise, yapılacak heykellerin çok önemli olduğunu söyledi. Üç heykelin arkasında dev yumağın vatandaşlardan toplanacak giysilerden çıkartılacak ipliklerle hazırlanacağını, üzerinin kaplanacağını belirten Erman, şunları söyledi:

"Bu üç önemli ismin arkasında bir yumak yer alacak. Bu yumak çok önemli. Çünkü bu yumak terinizi akıttığınız giysilerden oluşacak. Bu yumağı hepimiz el birliği oluşturacağız. Üç Fidan bu yumağa sırtlarını dayayacak. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan heykelleri yarının kuşaklarını da aktarılmasında vatandaşlarımızdan giysilerini bekliyorum. Giysilerini gönderecek olan vatandaşlarımız isimlerini yazarak göndersinler. Tüm giysileri ipliğe dönüştürerek bu yumakta yer almasını sağlayacağım. Bu işte emekleri olsun diye de ilk makası giysilerine onlar atıp bize teslim etsinler. Biz bu giysilerden çıkacak ipliklerle bu yumağı oluşturacağız. Daha sonra bu yumağın kalıbını çıkartıp koruma altına alacağız. Sonsuza kadar bu yumak bu heykellerle birlikte kalacak."

Tören ardından Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Heykeltıraş Erkin Erman, Üç Fidan Anıtı'nın minyatürü önünde poz verdi.

Anıtta yer alacak Deniz Gezmiş'in heykelinin boyunun 2.60, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın heykellerinin boyunun ise 2.40 olacağı belirtildi. Heykellerin hemen arkasında duracak 2 metre çapındaki dev yumağın ise halktan gelen giysilerden çıkartılacak iplikler ile yapılacağı bilgisi verildi. Yapım çalışmalarına başlanan heykellerin üç ismin idam ediliş günü olan 6 Mayıs'ta açılacağı dile getirildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Bayraklı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title