Haberler

Baykal'dan İl Başkanlarına Çağrı

Baykal, ''Birlik Ve Beraberliğimizi Koruyalım. Etik Dışı Baskılara Göğüs Gerelim. Partinize Sahip Çıkın' Dedi.

İstifa eden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan il başkanlarına mesaj: Birlik ve berarebrliğimizi koruyalım. Etik dışı baskılara göğüs gerelim.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, il başkanları toplantısına yazılı bir açıklama yoladı. Baykal'ın yazılı mesajında "Partinize sahip çıkın, partiyi ayrıştırmadan kurultaya gidin" mesajı verdiği öğrenildi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifa etmesi ve ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa aday olması ile parti içinde başlayan sert tartışma sürüyor.

Mesajda "Bu Ortamda Üzüntü Verici Gelişmelerin Yaşandığı, Bazı Acı Siyaset Tablolarının Kendini Gösterdiği, Siyasi ve Ahlaki İbret Manzaralarının Ortaya Çıktığı Açıktır" Dedi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İl Başkanlarına gönderdiği mesajda "siyasi ve ahlaki ibret manzaralarının ortaya çıktığını" belirterek "Bu durumun partililerimiz arasında ilişkileri zedeleyecek, parti görevlerimizi, sorumluluklarımızı engelleyecek bir ayrışmaya dönüşmemesini sağlamak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu anlayış içinde ben il başkanlarımızdan CHP'nin birliğini, bütünlüğünü gözetecek bir dayanışma içinde yeni yönetimin oluşmasına el birliği ile destek olmalarını, katkıda bulunmalarının bekliyorum" dedi.

CHP'li il başkanları, Genel Başkanvekili Cevdet Selvi'nin başkanlığında toplandı. Eski CHP Genel Başkanı Baykal, toplantıya katılmadı ama gönderdiği mesaj, il başkanlarına Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi tarafından okundu. Satır aralarında ince göndermelerin bulunduğu mesajda il başkanlarına tarihi sorumluluk düştüğü vurgulandı.

-FOTO GALERİ

-FOTO GALERİ

- VİDEO

İl Başkanlarına okunan mesaj şöyle:

"SİYASİ VE AHLAKİ İBRET MANZARALARININ ORTAYA ÇIKTIĞI AÇIKTIR"

"Bugün gerçekleştirmekte olduğunuz il başkanları toplantısının tarihi bir önem taşıdığını biliyorum. CHP'nin haksız ve hukuksuz saldırı ve suçlamaların hedefi olarak seçildiği, komploların tezgahlandığı bir ortamda gerçekleşecek olan kurultayımıza sizler yön vereceksiniz. Bu ortamda üzüntü verici gelişmelerin yaşandığı, bazı acı siyaset tablolarının kendini gösterdiği, siyasi ve ahlaki ibret manzaralarının ortaya çıktığı açıktır.

"YENİ YÖNETİMİN OLUŞMASINA DESTEK OLMALARINI BEKLİYORUM"

Bu durumun partililerimiz arasında ilişkileri zedeleyecek, parti görevlerimizi,

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title