Haberler

Başörtülü intörn doktoru ameliyata almadığı iddia edilen profesör, açığa alındı

Güncelleme:

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Serdar Topaloğlu, intörn doktor S.S.'yi başörtüsü nedeniyle ameliyata almadığı gerekçesiyle başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı.

29 Aralık 2022 tarihinde KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde intörn doktor S.S., başörtüsü gerekçesiyle Prof. Dr. Serdar Topaloğlu tarafından ameliyathaneye alınmadığını öne sürerek dekanlığa şikayette bulundu.

AMELİYATHANENİN GİYİM KURALLARINA AYKIRI DAVRANDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

S.S., başörtüsü nedeniyle arkadaşlarının yanında aşağılayıcı bir dille azarlandığını iddia etti. Şikayet üzerine dekanlığa bilgi veren Prof. Dr. Topaloğlu ise iddiayı reddederek, S.S.'yi başörtüsünden değil, sadece ameliyathanenin giyim kurallarına aykırı davrandığı için uyardığını savundu. Rektörlük tarafından hakkında idari soruşturma başlatılan Prof. Dr. Topaloğlu açığa alındı.

REKTÖRLÜK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan KTÜ Rektörlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "29 Aralık 2022 tarihinde, Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (Farabi Hastanesi) bir öğretim üyemizin, başörtüsü nedeniyle bir stajyer öğrencimizin ameliyathaneye girişine izin vermediği yönünde, kamuoyuna da yansıyan iddialar konusunda rektörlüğümüzce gerekli soruşturma süreci başlatılmıştır. Soruşturma tamamlanıncaya kadar ilgili öğretim üyemiz açığa alınmıştır. Soruşturma sürecinin, tüm taraflar açısından hassasiyetle sürdürüleceği konusunu tüm kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Farabi Güncel Haberler

500

Yorumlar (48)

bekir yapici:

Allah akil fikir versin kardesim ameliyathaneye türbanla girilirmi böyle bir sacmalik olurmu bu sikayeti kabul ederek arastiranlar illeki üniversite mezunudur ve üniversite okumus bir kisinin türbanla ameliyathaneye girilmeyecegini bilerek bu sikayeti kabul etmemesi gerekmezmi?

165
669
yanıtYanıtla
Sahin Turkmen:

Başörtüsü ile neden girilmesin saçmalamayın bandanayla giren erkek doktor bile var.

yanıt14
yanıt8
Sade Vatandaş:

Bekir Yapıcı, Ameliyata neden türbanla girilmesi, bikiniyle mi girilir. Burada dikkat edilmesi gereken Kural Kıyafet mi Liyakat mı Senin aklın hangi ne yetiyor

yanıt16
yanıt4
Yılmaz Inceer:

TURBAN DEMİYOR BAŞÖRTÜSÜ DİYOR O PREFÖSÖR MESLEKTEN KOVULMASI LAZIM

yanıt11
yanıt7
Reis şeker:

Sizinkiler gibi mini etekle girince problem yok ama

yanıt15
yanıt9
by nokta :

Ameliyathane bandanası ve bonesi kumaştan var ve kullanilyor internette bile satılıyor. Sadece dinimden rahatsız olanların zoruna gidiyor türban çok rahatsızlık varsa cenazenizi camiden kaldırmayın meyhaneden kaldırın sanki ameliyatı türban yapıyor

yanıt18
yanıt7
ceromi:

türban ile ameliyathaneye girilmiyecek diye kanunmu var saçmalama

yanıt14
yanıt2
sade vatandaş:

28 şubat öncesi başörtülülere haksızlık yapıldığını düşünüp mevcut iktidarı destekliyordum şimdi bu görüşümün yalnış olduğunu her yerde haksızca mağduriyet edebiyatı yaptıklarını görüyor ve düşünüyorum

202
499
yanıtYanıtla
ceromi:

hadi canım bizde yedik

yanıt9
yanıt5
kadir tascı:

Vakti zamanında türbanlılar yarım insan sayılsın diyorlardı kanun önergesi vermişlerdi aynı zihniyet daha yönetim değişmeyen sinyallerinin veriyor eğer ak parti kaybederse bunlardan fazlasını da görürüz ameliyathane yine iyiymiş zamanında üniversiteye giden servislere bile binemiyorlardı

555
145
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title