Haberler

Başbakanlık'tan Cumhuriyet Yazarı Arcayürek'e Tepki

Başbakanlık Basın Merkezi'nden, 22 Mart Tarihli Hürriyet Gazetesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Atfen, "Ergenekon Soruşturması Çerçevesinde Başbakan Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Konuyla İlgili Brifing" Aldı Haberini Köşesine Taşıyan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Cüneyt Arcayürek'e Tepki Geldi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden, 22 Mart tarihli Hürriyet Gazetesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a atfen, "Ergenekon soruşturması çerçevesinde Başbakan Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili brifing" aldı haberini köşesine taşıyan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Cüneyt Arcayürek'e tepki geldi.

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi'nde Cüneyt Arcayürek imzasıyla yayınlanan köşe yazısında Başbakan Erdoğan'la ilgili iddiaların doğru olmadığı ileri sürüldü.

Açıklamada, 22 Mart tarihli Hürriyet Gazetesi'ne atfen Başbakan Erdoğan'ın, Ergenekon soruşturması sürerken 25 Şubat tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bu konuyla ilgili brifing aldığı yönündeki haber hatırlatılarak, bu iddianın gerçek dışı olduğu iddia edildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

"25 Şubat tarihi, haftanın ilk günü Pazartesi gününe denk gelmektedir ve mutad olmak olduğu üzere o gün Bakanlar Kurulu toplantısı yapılmıştır. Akabinde de sayın Başbakanımız, ülkemize resmi ziyarette bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Sn. Ali Abdullah Salih onuruna Çankaya Köşkü'nde verilen akşam yemeğine katılmıştır. Dolayısıyla Sayın Başbakanımız ne Emniyet Müdürlüğü'ne gitmiş, ne de her hangi bir şekilde her hangi bir brifing almıştır."

Açıklamada; Arcayürek'in yazısında, hiçbir kaynağa isnat etme ya da doğrulatma gereği duyulmadan Başbakan Erdoğan'ın, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısıyla da görüştüğünün öne sürüldüğü belirtilerek, "İddia payesi dahi verilemeyecek kadar gayri ciddi olan bu ifade, tümüyle asılsızdır. Uydurmadır. Böyle bir görüşme gerçek hayatta vuku bulmamıştır" denildi. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title