Haberler

Başbakan Yardımcısı Akdağ, KKTC Başbakanı Özgürgün ile Görüştü - Lefkoşa

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs'ta bir çözümün Rum tarafının da faydasına olacağını belirterek, "Biz KKTC'yi hızla geliştirme ve refahını artırmaya devam edeceğiz.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kıbrıs'ta bir çözümün Rum tarafının da faydasına olacağını belirterek, "Biz KKTC'yi hızla geliştirme ve refahını artırmaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Akdağ, KKTC temasları çerçevesinde Başbakan Hüseyin Özgürgün'ü makamında ziyaret etti. Akdağ'a ziyaretinde KKTC Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da hazır bulundu.

Akdağ burada yaptığı konuşmada bir önceki ziyaretinde Lefkoşa, Gazimağusa ve Güzelyurt'u, bu ziyaretinde de Karpaz bölgesini ziyaret ederek bölge halkıyla sohbet etme imkanı bulduğunu anlattı.

Ziyaretinde KKTC'deki bakir alanları görme imkanı bulduğunu kaydeden Akdağ, şunları söyledi:

"İnşallah önümüzdeki yıllarda karşılıklı işbirliğiyle KKTC'de kalkınma hamlesinin daha da hızlanacağına olan inancım bir kez daha pekişti. Karşılıklı Kalkınma ve İşbirliği Teknik Heyeti 4 gündür çalışıyor. Teknik çalışmaları bitirdiler. Ben de bu çalışmanın kapanma oturumuna katılmak istedim. Neler yaptık? Bundan sonra nasıl daha ileri gideriz? Bir işe karar vermişsem muhakkak bitirmem lazım şeklinde bir huyum var. Dolayısıyla bu ziyaretler diyaloğun daha güçlendirilmesi, hızlandırılması ve verimli hale gelmesine yol açacaktır. Bugün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'yaşayacak bir yer ararsam Kıbrıs'tan başka bir yer aramam' şeklindeki bakışının ne kadar doğru ve güzel olduğunu görme ve yaşama imkanı buldum."

"KKTC hızla ilerleyecek"

Konuşmasında Kıbrıs Rum tarafına da seslenen Recep Akdağ, "Kıbrıs sorununu çözümsüzlüğe mahkum ettikleri takdirde Kıbrıs Türkü'nün kalkınamayacağı, kendi ayakları üzerinde duramayacağı, dolayısıyla dayatmalara razı olabileceğini düşünen Rumlar artık KKTC ve bu ülkenin kurulduğu toprakların çok daha hızlı ilerleyeceğini görmeliler." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Akdağ, Rumların bu anlamsız inattan vazgeçmeleri gerektiğine işaret ederek, "Bugün adadaki en temiz ve güzel su KKTC'de, yarın elektriğin en alası daha da ucuzlamış olarak KKTC'de olacak. Kısa zamanda adada her türlü sağlık ihtiyacını gören mükemmel bir hastane hizmeti ortaya çıkacak. Ülkede şu an 90 bin üzerinde öğrenci, ciddi bir turizm potansiyeli var. Topraklar sulanmaya başlayınca tarım gelirleri müthiş bir ivme gösterecek. Yani Rum tarafı şunu bilsin; Çözüm onların da büyük faydasına olur. Dolayısıyla biz KKTC'yi hızla geliştirme ve refahını artırmaya devam edeceğiz." dedi.

"Bu toplumların çok uzun bir süre birlikte barış içinde yaşadı"

Bu toplumların çok uzun bir süre birlikte barış içinde yaşadığını ifade eden Akdağ, bu nedenle Rum halkının bu gerçeği görmesi ve kendi politikacılarına baskı yapması gerektiğini dile getirdi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTC'nin Kıbrıs Barış Harekatı sonrası ciddi mesafe aldığını, bunun hızlanarak artmasının en büyük dilekleri olduğunu söyledi.

Özellikle Kıbrıs konusunun bugünkü parametrelerle bir yere varılamayacağı görüldükten sonra önümüzdeki günlerin çok daha önemli ekonomik, mali gelişmeye aday olduğunu ifade eden Özgürgün, "Bunu görüyoruz. Bunu da gerek ana vatan Türkiye, gerekse KKTC Hükümeti sıkı işbirliğini daha da artırarak devam ettirirsek çok daha iyi günlere gidebilecek bir potansiyelin olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Başbakan Özgürgün, iki ülke bakanlıklarının sağlık, tarım, çalışma ve ekonomik alanlarda sürekli Ankara ve Lefkoşa'da temaslar yaptığını belirterek, "Bu bizim için çok güzel ve anlamlı. Bunun daha fazla artması, bizim o kadar daha ileriye gitmemiz demek. Gerek ekonomik, mali ve işbirliği çerçevesinde gerekse diğer alanlarda Anadolu halkı ve ana vatan Türkiye ile olan birlikteliğimiz Kuzey Kıbrıs'ta gelişme potansiyelini ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Özgürgün Serdar Denktaş Türkiye Akdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title