Haberler

Balyoz'da Bir Tutuklama Daha

Balyoz Soruşturması Kapsamında Hakkında Yakalama Kararı Bulunan Yarbay Ali Rıza Sözen Tutuklandı.

Balyoz soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yarbay Ali Rıza Sözen tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.

Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Albay Ali Rıza Sözen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Balyoz soruşturması kapsamında tahliye edildikten sonra hakkında 4 Nisan 2010 tarihinde yakalama kararı çıkarılan Albay Sözen bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Askeriyeye ait minibüsle sabah saatlerinde adliyeye getirilen Sözen'in tutuklama kararı yüzüne okundu. Sözen tutuklandıktan sonra Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

Sözen'in tahliye olduktan sonra Kasımpaşa'daki askeri hastanede bel fıtığı ameliyatı olduğu ve yaklaşık 1 ay burada kaldığı belirtildi.

BALYOZ OPERASYONU

Balyoz Darbe Planı iddiası, ilk kez Taraf Gazetesi'nin haberiyle birlikte Türkiye'nin gündemine oturdu.

2003 yılında hükümeti devirmek için hazırlandığı iddia edilen plan, camileri bombalama gibi çeşitli korkunç provokasyonları içeriyor.

Balyoz Darbe Planı: 'hazırlık', 'harekât ortamının şekillendirilmesi', 'icra' ve 'yeniden yapılanma' diye 4 aşamadan oluşuyor.

Basında yer alan haberlere göre, darbe zemini hazırlamayı hedefleyen Balyoz Güvenlik Harekat Planı, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesini model alıyor ve 5 binden fazla sayfadan oluşuyor.

Hedef Hükümet

Planın 'Vazife' bölümünde, "Balyoz Komutanlığı, derhal, AK partiyi iktidardan uzaklaştırılacak ve mevcut irticai yapılanmayı şiddetle bertaraf ederek, belirlenen kadroları iktidara getirerek laik devlet otoritesini ve varlığını yeniden tesis edecektir" deniliyor.

Camilere Bomba

Plana göre, Fatih Camii'ne cep telefonu düzenekli patlayıcı yerleştirilmesi ve cuma namazının ardından bombanın patlatılması öngörülüyor. Camilere ilişkin bir başka korkunç plan ise Beyazıt Camii'nin şadırvanına bırakılacak bir çantanın ezandan 10 dakika önce patlatılmasına yönelik. İki camide de olayların ardından provokatörler aracılığıyla cemaatin kışkırtılması isteniyor. Bu saldırıların kameralarca kayda alınması, ardından internetten yayımlanması planlanıyor.

Türk Jeti Vurulacak

Ege'de çatışma çıkarmayı hedefleyen Oraj hava harekât planında ise Türkiye ile Yunanistan'ı savaşın eşiğine getirebilecek gerilim eylemi anlatılıyor. Bu planda "Mümkünse bir uçağımızın Yunan Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmesi sağlanacak, bu gerçekleşmediği takdirde ÖZEL FİLO personelinden bir pilot uygun zaman ve yerde atış yapmak suretiyle kendi uçağımızın düşürülmesi sağlanacaktır" deniliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title