Haberler

Balıkesir - Mhp'Li Eski Vekil Kalkan'A Askeri Tören

İstanbul'daki Evinde Vefat Eden MHP 21. Dönem Balıkesir Milletvekili, Emekli Albay Doç. Dr. Hüseyin Kalkan Bugün Balıkesir'e Düzenlenen Askeri Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı.

İSTANBUL'daki evinde vefat eden MHP 21. dönem Balıkesir milletvekili, emekli albay Doç. Dr. Hüseyin Kalkan bugün Balıkesir'e düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Zağanospaşa Camii'nde düzenlenen törene Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ile Kalkan'ın aynı dönemde görev yaptığı eski Balıkesir milletvekilleri Aydın Gökmen (MHP), Önder Kırlı (CHP) ve Tamer Kanber (DSP), MHP eski Grup Başkanvekili Muharrem Şemsek, eski Belediye Başkanı Ziya Tan, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda subay ile astsubay ve vatandaşlar katıldı.

Bir panel için Balıkesir'e gelen eski Devlet Bakanı ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez de Kalkan'ın eşi Ayten Kalkan ile oğulları Yavuzhan, Oğuzhan ve Denizhan'a başsağlığı dileklerini iletti. Söylemez, ''Hüseyin Kalkan ile aynı dönemde Meclis'te görev yapmıştık. Elim haberi duyunca son görevimizi yapalım dedik. Sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin' dedi.

60 yaşında kansere yenik düşen Kalkan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazının ardından askerler tarafından top arabasına konuldu. Kalkan'ın cenazesi merasim yürüyüşünün ardından toprağa verilmek üzere Dursunbey'in Kurtlar Köyü'ne gönderildi.

KALKAN KİMDİR?

1950 yılında Dursunbey ilçesinde doğan Kalkan, Ankara Üniversitesi Kimya Fakültesi'ni bitirdi. Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde master ve doktorasını yaptı. Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan Kalkan, Deniz Harp Okulu'nda Fen Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Deniz Lisesi'nde de öğretim başkanlığı yaptı. Kalkan, kıdemli albay rütbesiyle emekli oldu. 18 Nisan 1999'da yapılan genel seçimlerde MHP'den Balıkesir milletvekili seçilen Kalkan, 21. dönemde TBMM'de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi olarak görev yaptı. Milletvekilliğinden sonra Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde öğretim üyeliğini sürdüren Kalkan, evli ve Yavuzhan, Oğuzhan, Denizhan adlarında üç çocuk babasıydı.

Gönüntü Dökümü

---------------

-Hüseyin Kalkan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu

-Tabutun yanındaki fotoğrafı

-Askerlerin nöbeti

-DP'li Ufuk Söylemez ailesine başsağlığı dileklerini iletmesi

-Dua ve tabutun taşınması.

(Haber-Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR, DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title