Haberler

Balıkesir'de 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

BALIKESİR'de 15 Temmuz Anma Programı, Şehitlikte gerçekleştirilen törenle başladı.

BALIKESİR'de 15 Temmuz  Anma Programı, Şehitlikte gerçekleştirilen törenle başladı. Darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Turgut Solak da Ovabayındır Mahallesi'ndeki kabri başında anıldı.

Balıkesir Şehitliği'ndeki ilk törene, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Turan, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Miletvekilleri Sema Kırcı, Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı ile şehit aileleri katıldı. Vali Yazıcı ve törene katılanlar duanın ardından şehit mezarlarını tek tek ziyaret edip, karanfil bıraktı. Vali Yazıcı, evlatlarının mezarı başında dua eden şehit aileleri ile sohbet ederek, acılarına ortak oldu. Şehitlik Özel Defteri'ni de imzalayan Yazıcı, deftere  "Aziz şehitlerimiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatanımızın bağımsızlığı uğruna, gözünü kırpmadan can veren, siz şehitlerimizi minnet ve şükran ile anmak üzere huzurunuza gelmiş bulunmaktayız. Bu millet bu topraklar üzerinde ilelebet payidar olacaktır, mirasınız emin ellerdedir" diye yazdı.

KABRİ BAŞINDA ANILDI

Şehitlik'ten sonra 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Turgut Solak'ın Ovabayındır Mahallesi'ndeki kabri ziyaret edildi. Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler şehidin eşi Aynur Solak ve çocukları Alper Solak ve Beyza Solak'a çerçevelenmiş Türk bayrağı hediye etti.

Balıkesir'de hafta boyunca 15 Temmuz'la ilgili sergiler açılacak, söyleşiler düzenlenecek, dualar edilecek, halk koşusu yapılacak, kahramanlık türkülerinin söyleneceği konserler verilecek.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ersin Yazıcı Kemal Turan Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
title