Haberler

Bakanlık: Munzur Vadisi'nde Baraj Yada Hes'e İzin Vermedik

Antalya'da yaşayan Tuncelili bir vatandaşın, Munzur Vadisi Milli Parkı sahası içinde herhangi bir HES veya baraj projesine izin verilip verilmediği yönündeki sorusuna, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan, söz konusu vadide herhangi bir baraj ve HES'e izin vermedikleri yönünde cevap verildi.

Antalya'da yaşayan Tuncelili bir vatandaşın, Munzur Vadisi Milli Parkı sahası içinde herhangi bir HES veya baraj projesine izin verilip verilmediği yönündeki sorusuna, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan, söz konusu vadide herhangi bir baraj ve HES'e izin vermedikleri yönünde cevap verildi.

Antalya'da yaşayan Tuncelili Türkan Aktaş, Munzur Vadisi Munzur Vadisi Milli Parkı sahası içinde herhangi bir HES veya baraj projesine izin verilip verilmediği yönünde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na dilekçe ile başvuruda bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanılığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Nurettin Taş imzasıyla, 7 Mart tarihinde, cevaben verilen yazıda, söz konusu vadi ve milli park sahası içerisinde herhangi bir baraj ya da HES'e izin verilmediği belirtilerek, "Tunceli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 27.01.2016 tarihli ilanına konu Tunceli ili, merkez ve Ovacık İlçeleri Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içersinde yer alan Konaktepe Barajı ve HES 1-2 projelerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına itirazlarınıza ilişkin ilgi başvurunuz ve ekleri genel müdürlüğümüzce incelenmiştir. Söz konusu imar planlarına ilişkin ayrıntılı bilgi, askı sürecinde ilgil Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden temin edilebileceği gibi, varsa planlara ilişkin itirazlarınızın da yine ilgili Çeevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapılması gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüz'e yapmış olduğunuz önceki başvurularınıza verilen cevaplarda da ifade edildiği üzere; Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisindeki her türlü faaliyet 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu, Milli Parklar Yönetmeliği ve yürürlükteki Munzur Vadisi Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı karar ve hükümleri çerçevesinde yürütülmekte olup, söz konusu projelere ilişkin verilmiş bir kesin izin bulunmamaktadır. Bilgilerinize rica ederim" denildi.

- Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Munzur Vadisi Nurettin Taş Antalya HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
500

Yorumlar (1)

ali yılmaz:

15 gun önce tunceli belediyesinde belediye başkanları mec. üyeleri munzur milli parkında orman su işleri bakanlıgı hese izin verdi bakanlık 7/3/2016 tarihinde açıklama yapıyor. munzur milli parkında hes projesi yok. tunceli belediyesi munzur milli parkında 1/1000 1/500 binlik planlarda şehir plama müd hazırladıgı imar degişikligini onaylamıştır bakna inancagız. size deyil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title