Haberler

Bakan Müezzinoğlu Gürsu Devlet Hastanesi İnşaatını İnceledi

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gürsu' da inşaatı devam eden Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Çeşitli açılış ve etkinliklere katılmak üzere Bursa' ya gelen Bakan Müezzinoğlu, 13 Ekim 2015 tarihinde, kendisinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle temeli atılan Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi' nin inşaat çalışmalarını da inceledi.

Bakan Müezzinoğlu, makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın Gürsu' ya kazandırmak istediği en önemli proje olması dolayısıyla adını taşıyan Devlet Hastanesi'nin inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Nüfusu 80 bine yaklaşan Gürsu' da Devlet Hastanesi ihtiyacının büyük olduğunu vurgulayan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık"Nüfusu hızla artan Gürsumuza Devlet Hastanesi kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehit Başkanımız Cüneyt Yıldız'ın büyük emekleriyle ve vasiyeti olarak hayata geçirilmekte olan Hastanemiz, aynı zamanda merhum Başkanımızın ismini taşıyacak. Yaşadığımız mutluluğun burukluğu, Hastanemizin Başkanımızın ismini yaşatacak ve gelecekte hasta insanların sağlık kazanmasını sağlayacak olması nedeniyle bir nebze de olsa hafiflemekte. Hastanemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, başta Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum "dedi.

İnşaat çalışmalarını, Gürsu protokolü ve şehit Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız' ın babası Ahmet Yıldız'la birlikte inceleyen Bakan Müezzinoğlu, öğlen yemeğini de inşaatta çalışan işçilerle birlikte yedi.

20 bin metrekare alan üzerine inşa edilmekte olan Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi, 75 yatak kapasitesine sahip olacak. 30 muayene odası ve 12 yoğun bakım ünitesi ile hizmet verecek olan hastanede 4 ameliyathane, doğumhane ve laboratuar yer alacak.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Cüneyt Yıldız Gürsu Güncel Haberler

title