Haberler

Bakan Ergin, Suriyeliler Tek Kampta Toplanacak Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'ın Yayladağı, Altınözü, Reyhanlı İlçelerinde Kurulan 3 Çadır Kampta Barınan Suriyeli Sığınmacıların, Tek Merkezde Toplanmasıyla İlgili Çalışmalar Yapıldığını Söyledi.

Kurban Bayramı'nı seçim bölgesi Hatay'da geçiren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, beraberinde AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ve AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci ile birlikte Yayladağı İlçesi'ne geldi.

Kurban Bayramı'nı seçim bölgesi Hatay'da geçiren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, beraberinde AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ve AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci ile birlikte Yayladağı İlçesi'ne geldi. Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ve Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı tarafından karşılanan Ergin, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Bakan Ergin, gazetecilerin sorusu üzerine Hatay'ın Yayladağı, Altınözü, Reyhanlı ilçelerinde kurulan geçici çadır kamplarda kalan yaklaşık 7 bin 500 Suriyelinin tek kampta toplanması için çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Van'da yaşanan deprem felaketi nedeniyle Suriyeli sığınmacıların tek kampta toplanmasının aksadığını ifade eden Ergin, Biliyorsunuz başbakanımız Hatay'a teşrif edeceklerdi. Muhterem annelerinin vefatı ve depremden dolayı iki kez ertelendi. Ancak Hatay'daki çadır kentlerin bir araya toplanması için başbakan yardımcımız Beşir Atalay tarafından gerekli çalışmalar yapıldı. Bunun neticesini kasım ayı bitmeden sizinle paylaşacak duruma geliriz diye düşünüyorum dedi.

Bakan Ergin, Kaymakam Polat ve Belediye Başkanı Dağıstanlı'dan Yayladağı'nın sorunlarıyla ilgili bilgiler aldı. Ergin, yörede çilek yetiştiriciliğinin gelişmesi için vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Emek ÇAKILI YAYLADAĞI(Hatay), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title