Haberler

Bahçeli'den Atatürk'e hakaret tartışmalarına sert tepki: Atatürk'e lanet okuyacak hayasız henüz anasının karnından doğmadı

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Diyanet İşleri Başkanı'nın sözlerini 'Atatürk'e lanet' şeklinde tavzih edenler, bu ülkeye en büyük kötülüğü yapan sorumsuzlar. Atatürk'e lanet okuyacak hayasız henüz anasının karnından doğmadı" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya Camii'nde kılınan ilk namazda verdiği hutbede "Vakıf malı, dokunulmazdır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" sözlerinin yankıları sürüyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Atatürk hakkında söylediği iddia edilen ifadeleri için MHP lideri Devlet Bahçeli de açıklamada bulundu.

Bahçeli açıklamasında, "Diyanet İşleri Başkanı'nın Cuma Hutbesi esnasında Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'in minberinde yaptığı değerlendirmeleri bağlamından koparıp Atatürk'e lanet şeklinde tavzih ve tevil edenler bu ülkeye en büyük kötülük yapan sorumsuzlardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız, istiklal mücadelemizin Lideri ve Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, bu topraklarda lanet okuyacak bir hayasız ve hamiyetsiz henüz anasından doğmamıştır." dedi.

NE OLMUŞTU?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'da kılınan cuma namazında yaptığı hutbe konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini vermeden kullandığı ifadeler tepki çekmişti.

Erbaş hutbedeki konuşmasında "Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" ifadeleri Atatürk'ü lanetlediği şeklinde yorumlanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Devlet Bahçeli MHP Güncel Haberler

500

Yorumlar (112)

Ali:

Kuduruyo çapulcular.Helal olsun reis.

29
84
yanıtYanıtla
koyunsever:

Ali keske ATATÜRK senin dedeni kurtarmasaydi seninde adin yorgo olsaydi cok iyi olurdu

yanıt91
yanıt25
koyunsever:

herkesin dedesi savasti bu nasil cumle saygisiz

yanıt25
yanıt3
İst:

Atatürk naptı kardeşim size içinizde az müslümanlık varsa kuranda ölünün arkasından konuşulmucağınıda bilirsiniz yazık ülke işgal altındayken biri çıkıp duşmanz dur diyor ve şimdi eline silah almamış insanlar kaç srne cephede biz rahat edelim siye savaşan insanları kınıyoruz gerçekten fesli deli doğru demiş yunan galip gelseydi çünkü biz türkler kadir kıtmet bilmiyoruz

yanıt27
yanıt9
Koyun güden adam:

Ali bak oku .Atatürk hepimizin kırmızı çizgisi .

yanıt42
yanıt8
COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Kim üstüne alınıyorsa alınsın ali erbaş hoca gerekeni söyledi o kadar

28
54
yanıtYanıtla
Örümcek kafalar:

Vay saf vay,,,,

yanıt11
yanıt2
OSMANLI:

İsteyen istediği övgüyü yapsın, hesap günü ALLAH bize göstersin kim nerede. O zaman göreceğim ben bu sevicileri.

31
50
yanıtYanıtla
Dutcu:

osmanli ne guzel yazmis ALLAH hesap gunu gostersin diyor dogruyu niye dislike atiyorsun.....ne kadar hasta insanlar var...ölum hak kimse kacamaz sonucta herkes ölür herkes icin ayni..hesaba cekilir

yanıt3
yanıt4
GERÇEKLER:

Ali Erbaş Hocanın Yanındayız Doğru Söylemiş Kim Üstüne Alınıyorsa Alınsın.

27
50
yanıtYanıtla
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title