Haberler

Kurban eti yerine hisse sahiplerine salam veren baba ve oğuldan ilginç savunma

Güncelleme:

Bursa'da 1800 kişiye 7 bin 100 liradan kurban hissesi satan ancak kurban eti yerine hak sahiplerine bozuk et ve salam verdikleri iddiasıyla tutuklanan baba-oğul savunmalarında "Kurban Bayramı öncesi her biri 7'şer kişiden oluşmak üzere toplam 980 kişiye, 7 bin 100 lira karşılığında et vermek için anlaşıp, onların vekaletlerini aldık. Bu kurbanları kesip hak sahiplerine paket halinde teslim ettik. Bin kişiden daha talep gelince şarküteriden et istedik" dedi.

Bursa'da kurban kesmek için 1800 kişiden, ortalama 7 bin 100 liradan vekalet alan et restoranı işleten Ali Açıkgöz (56) ile oğlu Enes Açıkgöz (31), vekalet aldıkları kişilere dini usullere uygun kesilmeyip, bozuk et verdikleri iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Daha önce 111 olan şikayetçi sayısı ise 235'e çıkarken, mağdurların zararının yaklaşık 1 milyon 700 bin TL olduğu belirtildi. Tutuklanan baba ile oğlunun ifadelerinde vekalet aldıkları kişilere kurban etlerini dağıttıklarını, bin kişiden daha talep gelince bir şarküteriden 22'şer kiloluk paketler halinde et istediklerini ve kimseyi dolandırmadıklarını söyledikleri öğrenildi.

Kurban eti yerine hisse sahiplerine salam veren baba ve oğuldan ilginç savunma

1800 KİŞİYE KURBAN HİSSESİ SATTILAR

Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir et restoranı işleten Enes Açıkgöz ile babası Ali Açıkgöz, Kurban Bayramı için toplam 1800 kişiyle anlaşıp kurban hissesi sattı. Kurban vekaleti alan işletme sahipleri, etlerin paketlenmiş kıyma ve vakumlanmış bütün et şeklinde teslim edileceğini belirtti. Kesilen kurbanlıkların etleri, bayramın 1'inci gününden itibaren hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Kurban eti yerine hisse sahiplerine salam veren baba ve oğuldan ilginç savunma

3 TON 800 KİLOGRAM ET İMHA EDİLDİ

Bayramın 2'nci günü etlerini teslim almaya gelen kurban sahiplerinden bazıları ile firma sahipleri arasında, etlerin bozuk olduğu ve dini usullere uygun kesilmediği iddiaları üzerine tartışma çıktı. İhbarla olay yerine polis, zabıta ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerce yapılan incelemede, restoranın soğuk hava deposunda koli içerisinde paketlenmiş kıyma, kuşbaşı ve sucuk gibi ürünlerin üretim ve paketleme yeri ile fatura ve taşıma belgelerinin eksik olduğu tespit edildi. Ayrıca deponun da ruhsatsız işletildiği belirlendi. Yapılan incelemelerin ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 3 ton 800 kilogram et imha edildi.

Kurban eti yerine hisse sahiplerine salam veren baba ve oğuldan ilginç savunma

"TALEP GELİNCE ŞARKÜTERİDEN ET İSTEDİK"

Etlerin dini usullere göre kesilmediğini ve bozuk olduğunu iddia eden hisse sahiplerinin şikayeti üzerine, işletme sahibi Enes Açıkgöz ile yanında yönetici olarak çalışan babası Ali Açıkgöz polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerin yaptıkları savunmalarında, "Biz, et restoranı işletiyoruz. Kurban Bayramı öncesi her biri 7'şer kişiden oluşmak üzere toplam 980 kişiye, 7 bin 100 lira karşılığında et vermek için anlaşıp, onların vekaletlerini aldık. Bu kurbanları kesip hak sahiplerine paket halinde teslim ettik. Daha sonra yaklaşık bin kişiden gelen talep üzerine, Ankara'da bir şarküteri ile anlaşıp kendilerinden 22'şer kiloluk paketler halinde et istedik. Bize gelen bu etleri dağıtacağımız sırada hak sahipleriyle, 'Etler bozuk' ve 'Kurbanlık usule uygun kesilmedi' gerekçesiyle tartışma yaşadık. Biz kimseyi dolandırmadık" dediği öğrenildi.

Kurban eti yerine hisse sahiplerine salam veren baba ve oğuldan ilginç savunma

ŞİKAYETÇİ SAYISI 235'E YÜKSELDİ

Öte yandan, soruşturma kapsamında 111 olan şikayetçi sayısı son iki günde 235'e yükselirken, mağdur olan kişilerin maddi zararının yaklaşık 1 milyon 700 bin TL olduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Kurban Bursa Baba 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

Mahmut sami bağrıyanık:

Kurban kestirenler et derdine düşmüşler kurbanımız kabul olmadı diye üzüken yok et alamadık diye feryadı figan kurbanı niye kestirdin Allah a kurbiyyet olsun diye değilmiydi bunların kurbanı et bayramı olur ancak

94
133
yanıtYanıtla
Fatih :

ortada et yoksa kesilen kurbanda yok demektir. ayrıca kimse et derdinde değil. vatandaş dolandırılmış hesabını soracak tabiki. sen nasıl bir zihniyetsin ya..

yanıt205
yanıt37
Cengiz Küçük:

Kardeşim Kendi kurbanını Kendi kesecen gerisi boş hise miş bu zaman da güven olmaz

yanıt24
yanıt3
adanalı cocuk:

benim gibi dürüst biri yapsa bu işi kimse hisse almaz nerde dolandırıcı var ordan alır

211
6
yanıtYanıtla
Export 86:

Afanalı ve dürüst biri güldürme bizi :)

yanıt0
yanıt0
KUL HAKKI:

Bu işler böyle önce dürüst başlarsın yolda bozulursun :)

yanıt1
yanıt0
Emin Tas:

Bu ülkede ceza neden yok adalet sadece bir kadın ismi olmamalı

177
10
yanıtYanıtla
Fatih Karacay:

Ezbere yorum yapma. Türkiye'de cezalar Avrupa ortalamasından 5 kat daha fazla. Ayrıca: Yaklaşık 350 bin mahkumla "cezaevlerinin en kalabalık olduğu ülke" Türkiye. Aynı zamanda her yüz bin kişide 355 mahkumla, Türkiye "hapsedilme oranının" da en yüksek olduğu ülke.

yanıt0
yanıt0
ERKAN :

3 aya kalmaz çıkarlar

178
2
yanıtYanıtla
ismail bey :

20 günde dışardalar.

yanıt0
yanıt0
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title