Haberler

Azerbaycan Büyükelçisi: Sovyetler Birliği'nin dağılmasında Azerbaycan halkının rolü büyük

Güncelleme:

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, 20 Ocak 1990'da Sovyet ordusunun Azerbaycan'da gerçekleştirdiği katliam sonrası Azerbaycan halkının ayaklandığını belirterek, Sovyetler Birliği'nin dağılmasında Azerbaycan'ın bağımsızlık hareketinin önemli bir rol oynadığını söyledi. Büyükelçi Memmedov, olayın gençlere büyük ders olması gerektiğini de vurguladı.

AZERBAYCAN'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, 20 Ocak 1990 günü Sovyet ordusunun Azerbaycan'da gerçekleştirdiği katliam sonrası Azerbaycan halkının ayaklandığına dikkati çekerek, "Sovyetler arasında yaşayan 15 cumhuriyet kendi bağımsızlığını ilan etti. Bağımsızlığa giden bu hareketin önünde duran millet Azerbaycan milletidir" dedi.

20 Ocak 1990'da Sovyet ordusunun Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirdiği katliam nedeniyle 'Kara Ocak' olarak anılan günde Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından anma etkinliği düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen anma etkinliğine Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov da katıldı. Memmedov burada 20 Ocak 1990'da neler yaşandığını anlattı. Sovyet ordusunun Azerbaycan halkına saldırıp çok sayıda şehit ve yaralıya sebep olduğunu anlatan Büyükelçi Memmedov, "Azerbaycan vatandaşlarına karşı kendi yaşadıkları devletin ordusu ateş açıp, kurşun sıkarak yüzlerce insanı öldürdüler ve yaraladılar. Bu olaydan sonra Sovyetler Birliği dağılmaya başladı. Azerbaycan halkının elde ettiği bağımsızlık tarihini genç neslin iyi bilmesi gerekiyor" dedi.

Azerbaycan'ın tarihinde bugünün bir anısının olduğunu aynı zamanda Azerbaycan'ın da bağımsızlığını kazanmasında büyük rol oynadığını kaydeden Büyükelçi Memmedov, Sovyetler Birliği içinde yer alan milletlere de Azerbaycan halkının örnek olduğunu ifade etti. Memmedov şöyle konuştu:

"Bu tarih Azerbaycan halkının şerefli, tarihi bir günüdür. Sovyetler arasında yaşayan 15 cumhuriyet kendi bağımsızlığını ilan etti. Bağımsızlığa giden bu hareketin önünde duran millet, Azerbaycan milletidir. Döktüğümüz kanlar ve verdiğimiz canlar sonunda birçok halk bağımsızlığını elde etti."

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, yüzlerce şehit verilen bu olayın gençlere büyük ders olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Ankara İnsan Hakları Dış Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title