Haberler

Savunması işe yaradı! Ayhan Bora Kaplan davasında 2 sanığa tahliye

Güncelleme:

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada, tutuklu sanıklardan Arif Buğra Beşe ve Furkan Anıl Bahar'ın tahliyesine karar verildi. Bahar, "9 buçuk yıldır çağrı merkezinde çalışıyorum, maddi durumumdan kaynaklı ek iş yaptım. Ayhan Bora'yı tanımıyorum nasıl onun üyesi olayım?" diyerek kendisini savunmuştu.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada, ara karar verildi. Mahkeme, tutuklu sanıklar Arif Buğra Beşe ve Furkan Anıl Bahar'ın tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 9 Eylül'de görülecek.

"KOMİSER GÜLTEKİN'İN İTİRAFI BEYANLARIMIZI DOĞRULUYOR"

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 3'üncü duruşmanın 5'inci celsesi Sincan Cezaevi'nde görüldü. Mahkeme Başkanı'nın ara kararı açıklamasından önce söz alan Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı Umut Köroğlu, tutuklanan komiser Ufuk Gültekin'in gizli tanık "M7" kod adlı S.S'nin beyanlarını emniyette aldıklarını, PDF olarak savcıya gönderdiklerini itiraf ettiğini belirterek, "Bu da bizim beyanlarımızı doğruluyor" dedi.

18 SANIĞIN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Mahkeme, S.S'nin de aralarında bulunduğu firari sanıkların yakalama emirlerinin infaz edilmesine ve Arif Buğra Meşe ile Furkan Anıl Bahar'ın yurt dışı kontrol tedbirleriyle tahliyesine karar verdi. Mahkeme, 18 sanığın tutukluluk hallerinin devamına ve tutuksuz sanıkların ise adli kontrol kararlarının devamına karar verdi. Furkan Anıl Bahar geçtiğimiz günlerde görülen bir diğer duruşmada, "Bugüne kadar şerefimle yaşadım bir cezam bile yoktur. 9 buçuk yıldır çağrı merkezinde çalışıyorum, maddi durumumdan kaynaklı ek iş yaptım. Ben yasal olmayan bir işe ve kişilerle bir iş yapmadım. Ayhan Bora'yı tanımıyorum nasıl onun üyesi olayım?" ifadelerini kullanmıştı.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 9 EYLÜL'DE

Ankara 32. Ağrı Ceza Mahkemesi, müştekiler Vesile Tatar ve Aslıhan Tatar'ın bir sonraki celsede hazır edilmesine, Muhammed Sağ'ın dinlenilmesinden de vazgeçilmesine karar verdi. Duruşma 9 Eylül'e ertelendi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ayhan Bora Kaplan 9 Eylül Ağrı Mahkeme Yargı Tutuklama Cezaevi Suç Hukuk Politika Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

500

Yorumlar (1)

Alp Dogan Caglar:

Çorap söküğünün ucu görünmesin diye ne oyunlar oynanıyor belli değil, yazık

13
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title