Haberler

Aydos Kalesi'nde okuma etkinliği

Güncelleme:

Sultanbeyli Kaymakamlığınca yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen Tematik Bilgi ve Öğrenme Merkezleri (TEBİLMER) projesi kapsamında Aydos Kalesi'nde okuma etkinliği düzenlendi.

Sultanbeyli Kaymakamlığınca yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen Tematik Bilgi ve Öğrenme Merkezleri (TEBİLMER) projesi kapsamında Aydos Kalesi'nde okuma etkinliği düzenlendi.

"En Çok Sultanbeyli Okuyor" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçedeki ilk ve orta okullarda eğitim gören çocuklar, öğretmenleri ve katılımcılar, yanlarındaki getirdikleri kitapları okudu.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, konuşmasında, tarih ve kültür birlikteliğinin çok güzel manzara oluşturduğunu söyledi.

Kubilay, TEBİLMER hakkında bilgi verdiği konuşmasında, "Kaymakamlığımız tarafından yürütülen proje İSTKA tarafından finanse ediliyor. Bu proje yaklaşık 1 milyon 100 bin liralık bütçeye sahip, 873 bin liralık kısmı İSTKA tarafından karşılanıyor. Bu projeyle sizlerin kitap okuması için 6 okulda, 6 kütüphane yaptık. Bunlar şu anda tamamlanmış durumda, sizleri bekliyorlar. Her şeyin başı okumaktan ve teknolojiden geçiyor." dedi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de bilginin ilim ve irfanla donatıldıkça anlam kazandığını söyledi.

Keskin, doğuştan gelen yeteneklerin çeşitli bilgilerle donatıldığı zaman değerli olduğuna işaret ederek, "İnsanlığın mirası kitabın sayfalarında değer kazanır ve yarınlara taşınır. Kültüre, sanata ve zengin kitap külliyatına sahip toplumlar, aynı zamanda teknolojiyi de üretirler. Kitabı ve sanatı ötekileştiren toplumların tarih sahnesinde var olması mümkün değildir." diye konuştu.

Bin yıllık Türk medeniyetinin en önemli hazinesinin kültür olduğuna dikkati çeken Keskin, "Hayata geçirilen her projenin kalıcılığı ancak çok okumak ve sorgulamakla gerçekleşir. İnsan ne kadar kendini keşfederse, o derece sorumluluğu artar. O derece insanlığa temas etme ihtiyacı hisseder. Okuyan düşünür, düşünen ise sorgular. Sorumluluklarımız ise bunun neticesinde bize yüklenir." ifadelerini kullandı.

TEBİLMER projesi kapsamında Sultanbeyli'deki altı okula kütüphane yapıldı. Son teknoloji ekipmanlar kullanılarak düzenlemeler yapılan kütüphanelerde Türkiye'de tanınan isimlerin fotoğrafları kullanılarak ayrı temalar oluşturuldu.

Okullara açılan öğrenme merkezleri için 20 personele eğitici eğitimi verilirken, merkezlerden 78 bin kişinin yararlanması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Aydos Kalesi Sultanbeyli İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title