Haberler

Aydınlı Milletvekillerin 'Arka Taraf' Polemiği

MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak'ın, partisinin Nazilli İlçe Kongresi'nde "Sayın Başbakan TV'lerde, 'ülkemde ameliyat yaptırmam' diyor."

MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak'ın, partisinin Nazilli İlçe Kongresi'nde "Sayın Başbakan TV'lerde, 'ülkemde ameliyat yaptırmam' diyor. Sayın Başbakan, o halde, ya bu ameliyatları sen yapıyorsun, ya da kı..ından haberin yok" cümlesine AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç tepki gösterdi. Uzunırmak yanlış anlaşıldığını, bu deyimi "arka taraf" bağlamında kullandığını söyledi.

MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak, partisinin Nazilli İlçe Kongresi'nde konuşurken ülkenin genel durumu hakkında bir değerlendirme yaptı. Uzunırmak, "Siz bu ülkeyi yönettiğinizi iddia ediyorsunuz. Cumhurbaşkanı seçiyorsunuz ama görev süresi belli değil. Sayın Cumhurbaşkanı seçildikten 4 sene sonra, 'Görev süremi belirleyin' diye feryat ediyor. Genelkurmay Başkanı'nın odası dinleniyor. Failler yakalanamıyor. Kendi vatandaşlarımızı yanlışlıkla bombalıyoruz. Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı'nın özel hayatına giriliyor. Kaset hazırlanıyor. Seçim önü bir siyasi partinin başkanlık divanının 10-15 üst düzey yöneticisinin özel hayatına giriliyor. Parti, seçim öncesi tasfiye edilmeye çalışılıyor. Failler bulunamıyor. Sayın Başbakan TV'lerde, 'ülkemde ameliyat yaptırmam' diyor. Sayın Başbakan, o halde, ya bu ameliyatları sen yapıyorsun, ya da kı...dan haberin yok" dedi.

KILINÇ'IN TEPKİSİ

Uzunırmak'ın sözlerinin internet sitelerinde yayınlanması üzerine AK Parti milletvekili Ali Gültekin Kılınç, gazetecilere 4 sayfalık elektronik posta gönderdi. Kılınç, bu tür konuşmaların kendini bilen, erdemli insanların yapacağı açıklamalar olmadığını belirterek, "Bu bağlamda, Aydın Milletvekili Sayın Ali Uzunırmak'ın, şahsımı, partimi ve milletvekili arkadaşlarımızı olduğu kadar partimizin sembolü, milletimizin gururu Sayın Başbakanımızı hedef alan konuşmalarını üzüntü içinde izledim. Böyle bir davranışı Sayın Uzunırmak'a yakıştıramadığım gibi kendisi için üzüldüğümü ifade etmek isterim. Söylemiş oldukları ifadeler bir çaresizlik ifadesidir. Bu tavır ve ifadeler kendisine yakışmamıştır" dedi.

"YANLIŞ ANLAŞILDIM"

MHP Milletvekili Ali Uzunırmak bunun üzerine Nazilli'de basın toplantısı düzenleyerek, yanlış anlaşıldığını söyledi. Siyasetin sözle yapılan bir icraat olduğunu kaydeden Uzunırmak, "Sözler eksik veya fazla ilavelerle topluma sunulduğunda konuşmanın, konunun anlamı değişebiliyor. Nazilli ilçe kongremizde yarım saat süren bir konuşma yapmış ve hükümeti halka şikayet edeceğimi belirterek konuşmama başlamıştım. Hükümet ile ilgili olan konuşmamın bir bölümünde sarf ettiğim 'k..' kelimesi yanlış anlaşılmıştır. Bu kelimenin cinsel manada kullanılması söz konusu değildir. Bizim yöremizde 'k..', 'arka taraftır'. Mesela, 'geminin kıç tarafı' deriz. Yani, 'Arka tarafta ne olup bittiğinden haberin yok' demektir. Ben öyle nezaketsiz bir milletvekili değilim. Ülkemin Başbakanı'na, bir insana böyle bir manada söz kullanmam mümkün değildir" dedi. - Aydın / Nazilli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Gültekin Kılınç Ali Uzunırmak Aydınlı Nazilli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title