Haberler

Avukatlar "Özgecan'ın Katilleri" İçin Tartıştı

Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’ın öldürülmesine toplumun tüm kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ederken, Tarsuslu avukatlardan Habip Ekmekçi, katil zanlılarının CMUK’a göre savunmasının yapılması adına Mersin Barosu tarafından avukat görevlendirilmesine tepki gösterip, avukatlar ile tartıştı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan'ın öldürülmesine toplumun tüm kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ederken, Tarsuslu avukatlardan Habip Ekmekçi, katil zanlılarının CMUK'a göre savunmasının yapılması adına Mersin Barosu tarafından avukat görevlendirilmesine tepki gösterip, avukatlar ile tartıştı.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hakları Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yurdakul Gündoğan, Tarsus Adliye Sarayı önünde, meslektaşları ve STK temsilcilerinin katılımı ile açıklama yaparak, "Özgecan" cinayetini kınadı. Gündoğan, "Başka Özgecanlar güvende yaşasın ve canından olmasın diye mücadelemiz, kadın cinayetleri ve şiddet son bulana kadar devam edecektir" diyerek sözlerini tamamladıktan sonra grup içinde bulunan Mersin Barosu'na bağlı Tarsuslu avukatlardan Habip Ekmekçi, "Katillerin savunmasına girmek istemeyen, bu konuda barodan baskı gören bayan meslektaşımız var. Bayan meslektaşlarımızı bu konuda zorlayan zihniyeti kınıyorum. Özgecan'ın ailesi başta olmak üzere, tüm kadınlar şu an acı çekiyor" şeklinde konuştu.

Özellikle Mersin Barosu Sekteri Kamil Veli Ak ile tartışan Habip Ekmekçi'yi meslektaşları güçlükle sakinleştirdi. Ekmekçi, "Burada en kutsal hak olan yaşama hakkı ihlal edilmiştir. Siz hala müdafi tayine engel dahi olamıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

"ADLİ SÜREÇ İŞLEMEK ZORUNDA"

Bunun üzerine açıklamada bulunan Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen ise "Durum bu şekilde değil. Adli süreç işlemek zorunda. Biz Mersin Barosu olarak ilk andan itibaren ezilenin ve mağdurun yanında olacağımızı söyledik. Dimdik de durduk. Tarsus'taki avukat arkadaşlarım gerekeni yaptılar. Onları kutluyorum. İki defa Tarsus İlçe Jandarma, bir kez de Çamalan Jandarma Komutanlığı'ndan avukat talep edildi. Tarsus'taki hiçbir meslektaşımız bunu kabul etmedi. Biz Mersin Barosu olarak dediğimizin arkasında durduk. Ancak, Ceza Muhakemeleri Kanunu'na göre, böyle suçlarda her zanlının yanında ifadesi alınırken avukat olması gerekiyor. İfadede yanında bir avukat olmadığı zaman ya zanlı tutuklanmayacak serbest bırakılacak ya da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne göre Türkiye bir ihlalle karşı karşıya kalacak. Biz de sürecin son anında canilerin adliyeye çıkarılması ve adli sürecin devam etmesi adına gerekli görevlendirmeyi yaptık. Burası şov yeri değil, burası hak alma mücadelesinin yeridir. Biz baro olarak ailenin yanındayız ve onlara her türlü hukuki desteği vereceğiz. Bizler davanın başka bir yerde değil, Tarsus'ta görülmesini istiyoruz. Başka bir yere nakledildiği veya nakledileceği duyumlarını alıyoruz. Burada güvenlik endişesi yok" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Habip Ekmekçi Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bakmadan Geçme

Aykut Enişte filmi konusu nedir? Aykut Enişte oyuncuları ve Aykut Enişte özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aykut Enişte nerede çekildi? Aykut Enişte konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Aykut Enişte ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Futbolu bırakacağını duyuran Toni Kroos kimdir, nereli, kaç yaşında? Mehmed: Fetihler Sultanı CANLI izle! Mehmed: Fetihler Sultanı 12. Bölüm TRT1 HD izle! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Geçmeyen öksürük nedenleri nelerdir? Öksürük ne zaman tehlikeli olur? Beşiktaş-Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş-Trabzonspor maçı şifresiz mi? 22 Mayıs Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Mayıs burç yorumları nedir? Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu? 21 Mayıs günün birincisi kim? #128105 Diş şeffaflaşması neden olur? Dişte şeffaflık nasıl geçer? KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ 2024 #128204 Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi hangi tarihte yatacak? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 21 Mayıs günün maçları nereden izlenir?
İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title