Haberler

Autodesk, Üç Oscar Heykeli Sahibi

Güncelleme:

Autodesk, dünya sinema sektörüne yön veren Akademi Ödülleri'ne, topladığı üç Oscar heykeliyle damgasını vurdu.

Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk, dünya sinema sektörüne yön veren Akademi Ödülleri'ne, topladığı üç Oscar heykeliyle damgasını vurdu. Autodesk yazılımı kullanan aday filmlerin galip geldiği kategoriler arasında En İyi Görsel Efekt, En İyi Uzun Metraj Animasyon ve En İyi Kısa Metraj Animasyon kategorileri yer alıyor.

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya liderlerinden Autodesk, Oscar Ödülleri olarak anılan ve dünya sinema sektörüne yön veren Akademi Ödülleri'nde En İyi Görsel Efekt, En İyi Uzun Metraj Animasyon ve En İyi Kısa Metraj Animasyon Ödülleri'nin sahibi oldu. Kazanan filmler ise, En İyi Yönetmen kategorisinin de galibi olan Pi'nin Yaşamı (Life Of Pi), Cesur (Brave) ve Paperman.

Kazanan: Autodesk!

En İyi Görsel Efekt ödülünün sahibi Pi'nin Yaşamı (Life Of Pi)'nın yanı sıra, kategorinin diğer filmleri "The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobbit: Beklenmedik Yolculuk)", "Marvel's The Avengers (Marvel'in İntikamcıları)", "Prometheus (Promete)" ve "Snow White and the Huntsman (Pamuk Prenses ve Avcı)" de Autodesk yazılımı kullanan filmler olarak dikkat çekti. Autodesk'in üst üste 18. kez galip geldiği bu kategorideki beş aday film, bünyesinde 10'dan fazla ülkede kombine şekilde 7754 görsel efekt çekerek Autodesk yazılımı (birçoğu birden fazla filmde kullanıldı) kullanan 30 görsel efekt stüdyosunun çalışmasını barındırmaktaydı.

En İyi Görsel Efekt kategorisinin yanı sıra, En İyi Animasyon Filmi kategorisindeki adayların da tümü Autodesk Maya 3D animasyon ve görsel efekt yazılımı kullanmaktaydı. Adaylar, üç boyutlu animasyon filmleri olan "Brave (Cesur)", "Wreck-It Ralph (Oyunbozan Ralph)" ve üç stop-motion film olan "Frankenweenie", "ParaNorman" ve "Korsanlar (The Pirates! Band of Misfits)" filmlerinden oluşmaktaydı. Aday filmlerin en çok tercih ettiği program olarak Autodesk Maya öne çıkarken, Autodesk 3ds Max, Autodesk MotionBuilder, Autodesk Softimage, Autodesk Smoke ve Autodesk Mudbox da tercih edilen diğer programlar arasında yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Life Of Pi Autodesk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title