Haberler

'Atanmasak da Öğretmeniz' Dediler, Van'a Kitap Gönderdiler

Afyonkarahisar'da Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP), düzenlediği kitap kampanyasıyla topladığı 1000 kitabı, depremle felaketi yaşayan Van'a gönderdi.

Afyonkarahisar'da Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP), düzenlediği kitap kampanyasıyla topladığı 1000 kitabı, depremle felaketi yaşayan Van'a gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamaları yapılmadığı için 'Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu' adı altında toplanan öğretmenler, bu kez Van için birlik oldu. Platform, 23 Ekim'de 7.2, 9 Kasım'da ise 5.6 büyüklüğündeki depremlerle felaketi yaşayan Van'da öğrenciler için kitap kampanyası başlattı. 23 Mart'ta başlatılan kampanyanın ilk 5 gününde 1000 kitap toplandı. Kitapları sınıflandırarak paketleyen platform üyeleri, Van'ın Özalp İlçesi'ndeki Sağmalı Beldesi İlköğretim Okulu'na gönderdi. Kitap kampanyasının devam ettiğini belirten AYÖP Basın Sözcüsü Canan Kılınç, depremin ardından Sağmalı İlköğretim Okulu'na atanan öğretmen arkadaşları Canan Set'in çağrısı üzerine kampanya başlattıklarını kaydetti. Öğrencilerin kitap okuyarak kendilerini geliştirebileceğini belirten Kılınç, benzer bir kampanyanın ise Ankara ve İzmir'de devam ettiğini vurguladı. Eğitim fakültelerinde öğretmen olarak yetiştirildiklerini hatırlatan Kılınç, "Atamamız yapılmamış olsa da biz öğretmen olarak yetiştirildik. Öğrencilerimize ve atanmış öğretmen arkadaşlarımıza yardım etmek istiyoruz" dedi.

GENİŞ HABERİ GEÇİLECEK

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağmalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title