Haberler

Aşıkların "Faslı Muhabbet" Programı

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği, "Faslı Muhabbet" programı düzenlendi.

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği, "Faslı Muhabbet" programı düzenlendi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Aşıklar Derneğinde gerçekleştirilen programa Sivas Valisi Davut Gül, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yuvacı, kamu kurumlarının müdürleri ile oda başkanları katıldı.

Vali Gül, programda yaptığı konuşmada, ilk kez aşıklar ve fasıl heyeti üyeleriyle bir araya geldiğini belirterek, derneğin güzel bir mekanı olduğunu söyledi.

Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık da, programda yaptığı konuşmada, bu günlerde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Dernek olarak kuruluşumuzdan bu güne kadar beraber ve kardeş olma anlamında kültürümüzün zenginliğini katarak katkı sağlamaya çalıştık. Kültür derneğimizin bu güzel mekanında var olduğumuzun bir ifadesi olarak burada bulunmaktayız.

Kültürümüz bizleri kadirşinas bir toplum haline getiren çalışmalardan birisidir. Çok kısıtlı imkanlarda olsak da üstlendiğimiz görevin ciddiyetini bilerek devletimiz, milletimiz ve halkımızla bütünleşerek çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından aşıklar, ozanlar ve Fasıl Heyeti Türk Halk Müziği topluluğu performanslarını sergiledi.

Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği, katılımcılara çiğ köfte ikram etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Altınsoy Beşir Köksal Ali Taşkın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title