Haberler

    Aşağı Saksonya'da 67 Bin Adaylı Seçim Yarışı

    ALMANYA'nın en büyük eyaletlerinden birisi olan Aşağı Saksonya'da 6 milyon 460 bin seçmen bulunuyor.

    ALMANYA'nın en büyük eyaletlerinden birisi olan Aşağı Saksonya'da 6 milyon 460 bin seçmen bulunuyor. Bu seçimlerde 16 yaşını dolduran 300 bin dolayındaki genç ilk kez oy kullanacak. Gençler gibi 300 bin dolayında AB üyesi ülke vatandaşı da sandığa gidecek. Seçimlere 25 parti katılacak. Aralarında bağımsızların bulunduğu 66 bin 939 aday, belediye meclislerine seçilebilmek için yarışacak.

    Delmenhorst kenti il genel meclis üyeliğine SPD'den aday olan İbrahim Tuner ile FDP adayı Murat Kalmış, tüm oy hakkı bulunan Türkleri sandığa gitme çağrısı yaptılar. Kullanılmayan her oyun aşırı sağcılara yaradığını dile getiren Türkiye kökenli politikacılar, "Pazar günü mutlaka sandığa gidin" dediler. Seçimlere beşinci girecek olan İbrahim Tuner, "Şimdiye kadar dört kez meclise girmeyi başardım. Burada iyi işler yaptım. Hala da yapmam gerekenler var. Bu nedenle tekrar aday gösterildim. İnşallah beşinci kez seçilir ve büyük bir başarıya imza atarım" dedi. FDP'den Murat Kalmış, "Ben üç dönemdir mecliste görev yapıyorum. Seçmenler mutlaka sandığa gitmeli ve oy kullanmalı. Son dönemlerde aşırı sağ eğilimli partiler hızla yükselişte. Buna dur demenin tek yolu sandık" diye konuştu.

    TERCİHLİ OYLARA GÜVENİYORUZ

    Yeşiller adayı Lehrte Belediye Başkan Yardımcısı Dündar Kelloğlu, "Geçen seçimde Yeşiller listesinde beşinci sıradayken tercihli oylar sayesinde ikinci sıradan seçildim. Bu sene de üçüncü sıradan adayım. Umarım aynı başarıyı yakalarım" diyor.

    SPD adayı Ayfer Barlak, "Son anda verdiğim ani bir kararla aday oldum. Yaşadığımız beldeye karşı ödevlerimiz varsa, haklarımız da var. Aday olarak bu güne kadar Türk Veliler Birliği ve DİTİB'te yaptığım çalışmalarıma, belediyede meclis üyesi olarak devam etmek istiyorum. Şahsıma verilecek tercihli oylarla kazanacağıma inanıyorum" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Delmenhorst Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title