Haberler

Arkadaşlarına Heveslenip, 'Engel' Tanımadı

TOKAT'ta doğuştan sol kolunda şekil bozukluğu bulunan 15 yaşındaki Mehmet Behsat Çorbacı arkadaşlarını izleyerek heves ettiği yüzmeyi kısa sürede öğrendi. Çorbacı şimdi bedensel engelli yüzme yarışlarına katılmayı hedefliyor.

Kent merkezinde yaşayan işçi Ali İhsan ve Emine Çorbacı çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Mehmet Behsat, doğuştan sol kolunda şekil bozukluğu ile dünyaya geldi. Mahallede bulunan arkadaşlarını izlemek için Tokat Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Ali Şevki Erek kapalı yüzme havuzuna giden Mehmet, arkadaşlarına özenerek yüzmeyi öğrenmek istedi. Bu talebini görevlilere bildiren genç, tek kolu engelli olmasına rağmen kursa başladı. 45 gün önce havuzdaki görevlilerin desteği ile çalışmaya başlayan Mehmet Behsat, azmiyle kısa sürede yüzmeyi öğrendi.

Yeşilbağ Ortaokulu son sınıf öğrencisi Mehmet Behsat Çorbacı önceleri sadece yüzen arkadaşlarını izlemek için havuza gittiğini belirterek, "Onları izlerken ben de yüzmeye karar verdim. Buradaki yüzme eğietmenlerine 'Ben de yüzebilir miyim?' diye sordum. Onlar da bunu memnuniyetle kabul ettiler ve kursa başladım. Şimdi yüzüyorum ve bunu daha da geliştirmek istiyorum" dedi. Çorbacı, şu andaki hedefinin ise yüzme alanında Bedensel Engelliler Türkiye şampiyonasına katılmak olduğunu söyledi.

Tokat Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nde görevli yüzme eğitmeni Burak Yurdakul ise Mehmet Behsat Çorbacı'nın kısa süre içerisinde yüzmeyi öğrendiğini ve bu alanda kabiliyeti bulunduğunu dile getirdi.

- Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Şevki Erek Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title