Haberler

Arjantin Devlet Başkanı Hakkında Dava Açan Savcı Ölü Bulundu

Güncelleme:

Cristina Kirchner hakkında "85 kişinin ölümünde parmağı var" diyerek suç duyurusunda bulunan savcı Alberto Nisman evinin banyosuna ölü bulundu.

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernández de Kirchner hakkında suç duyurusunda bulunan savcı Alberto Nisman evinin banyosuna kafasına tek kurşun sıkılmış olarak ölü bulundu.

Savcı Alberto Nisman, Devlet Başkanı Cristina Fernández de Kirchner'in 1994 yılında başkent Buenos Aires'de 85 kişinin öldüğü bir Yahudi merkezine yapılan saldırıda parmağının olduğunu iddia ederek hakkında dava açmıştı.

KORKUNÇ DETAY

Savcı Nisman'ın bir kaç saat içinde meclise giderek Devlet Başkanı Cristina Fernández de Kirchner ve ona bağlı işbirlikçileri hakkında saldırı ile ilgili olarak detaylı açıklama yapması bekleniyordu.

"TEHDİT ALIYORDU, BÜYÜK BİR OLAY BU"

Muhalefet partisi milletvekillerinden Patricia Bullrich, savcının tehtidler aldığını ve baş savcılıktan koruma istediğini açıkladı. Arjantin basınına açıklamalarda bulunan Bullrich, bir savcının meclise açıklama yapmak üzereyken öldürülmesinin büyük bir olay olduğunu vurguladı.

EN ÇOK KONUŞULAN İSİMDİ

Alberto Nisman Arjantin'de son bir hafta içinde siyaset hayatında en fazla konuşulan kişilerin başında geliyordu. Nisman 85 kişinin öldüğü ve 300 kişinin yaralandığı Yahudi merkezine yapılan saldırının arkasında İran'ın olduğunu ileri sürerek bu saldırıya başta Devlet Başkanı Cristina Fernández de Kirchner olmak üzere bazı milletvekilleri, savcılar ve ona bağlı istihabar birimlerinin destek verdiğini öne sürüyordu.

ELİNDE TELEFON KAYITLARI VARDI

Kafasından tek kurşunla öldürülen savcı Nisman'ın elinde aynı zamanda istihbarat birimleri ile İranlı bazı yetkililer arasında yapılan telefon konuşmalarının kayıtlarının bulunduğu belirtiliyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Patricia Bullrich Alberto Nisman Buenos Aires Arjantin Politika Dünya Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (18)

Kamelya Mobil-IOS:

Dogruyu söyleyen canından oluyor

20
1
yanıtYanıtla
bir reklam:

yok aslında birbirimizden farkımız;biz arjantinle kankayız. . . !!!

11
7
yanıtYanıtla
NECMİ:

SAVCILARA GÖZDAĞI MI VERİYORSUNUZ BU HABERLE. . . . . YARSANIZ BÖYLE OLUR GİBİ. . . . BU ÜLKEDE KENDİNİ, VATANINI SATMAMIŞ ŞEREFLİ, ONURLU SAVCILAR VAR. . . . ALLAH''TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKMAZLAR, SİZ KİMSİNİZ?CANLA MI KORKUTUYORSUNUZ? CAN SİZLER İÇİN. . . . SİZ KORKUN. . .

10
2
yanıtYanıtla
CHP zihniyeti:

CHP Zihniyeti: kesin akp nin parmağı var bu işte. Akp olmasaydı savcı ölmezdi. Herşey akp yüzünden.

10
2
yanıtYanıtla
mizan:

Bizde de ya hapis ediliyor, ya sürgün ediliyor ya da savcılıktan ihraç ediliyor. Biz onlardan daha özgür(!)lükçüyüz.

11
0
yanıtYanıtla
genc bakis:

Aynisi yarin Türkiye de olur ise sakin sasmayin.

10
0
yanıtYanıtla
Kamil:

Vay Vay Arjantinde de Pensilvanya güdümlü Paraleciler varmis :))))) Olay bizdekine benziyor, Bürokratlara veya güclüye dokunanin Defteri dürülüyor! Hukuk Adalet bu iste!

6
4
yanıtYanıtla
...:

2023de bizde böyle olacağız asgari ücretli avm maymunları sizi

8
1
yanıtYanıtla
17 aralık - hey gidi günler:

''Kâfirler, kendilerine mühlet vermemizin, şahısları için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Biz onlara bu mühleti, ancak günahlarını artırsınlar diye veriyoruz. . . ''Ali imran süresi 178. Ayet.

7
2
yanıtYanıtla
A DEMBA BA:

Saf mıdır nedir? Savcı Alberto''nun Yahudileri yeterince tanımadığı anlaşılıyor.

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title