Haberler

Araştırma Gezisi İçin İtfaiye Yardımıyla Surların Üzerine Çıktılar

Bursa Araştırma Vakfı Üyeleri, İznik İlçesinde Tarihi Yerleri Gezip, Restorasyonlar Hakkında Bilgi Aldı. Vakıf Üyeleri, Lefke Kapı'daki Çalışmaları Görebilmek İçin İtfaiyenin Aracıyla Surların Üzerine Çıktılar.

Bursa Araştırma Vakfı üyeleri, İznik ilçesinde tarihi yerleri gezip, restorasyonlar hakkında bilgi aldı. Vakıf üyeleri, Lefke Kapı'daki çalışmaları görebilmek için itfaiyenin aracıyla surların üzerine çıktılar.

İznik Kaymakamı Hüseyin Avcı, Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz ve belediye meclis üyeleri Bursa'dan gelen konukları ağırladı. İlçenin tüm tarihi eserlerini gezen ve bu bölgede incelemede bulunan heyet, yetkililerden İznik'te sürdürülen tarihi eser restorasyonları ile ilgili bilgi aldılar. Araştırma heyeti üyeleri Lefke Kapıda çalışmaları görebilmek için itfaiye aracının yardımı ile surların üzerine çıktılar.Kentin muhteşem manzarasına sahip Abdulvahap tepesine çıkan konuk heyet, kentin kuşbakışı görüntüsüne hayran kalırken, bol bol fotoğraf çektiler. Son olarak İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde yemek konuk ekip aynı gün kentten ayrıldı.

Geziye, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Uludağ Üniversitesi İnkılap Tarihi bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mine Akkuş, Dr Turgay Akkuş, Gazeteci Hacı Tonak, Müzeci Esat Uluamay, Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, Araştırmacı- Yazar Raif Kaplanoğlu, Sanat Tarihçi Dilek Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Gülay Yıldırım, Osmangazi Belediyesi Çevre Bölüm Başkanı Aziz Elbas, Şehir Tiyatrosu Bölüm Başkanı Ertan Akman, Kültür-Sanat Vakfı Genel Sekreteri Akif Koçyiğit, Müze Müdürü Enver Sağır, Bursa Araştırmaları Vakfı yöneticilerinden Mecdettin Ulusoy, Sibel Gök, Mimar Serpil Tonak, Eğitimci Özer Güleç ile çok sayıda stajyer öğrenci katıldı.

(HA-İHS) 30.06.2008 16:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title