Haberler

Antalyaspor Başkanı Öztürk'ün Eto'o Transferi Şaşkınlığı

Antalyaspor Başkanı Öztürk'ün Eto'o transferi şaşkınlığı

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Samuel Eto'o'nun geçen sezon transferinde yapılan sözleşmesinde, yıldız futbolcunun satılması halinde gelirin yüzde 50'sinin sponsor firmaya, yüzde 20'sinin menajere ödeneceğini söyledi. Öztürk, Bir firma oyuncunun transferinden yüzde 50 alacağından dolayı transfer görüşmesi yapıyor. Böyle bir şeyin dünyada örneğini bilmiyorum dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şube Başkanı Emin Demir ile yönetim kurulu üyeleri, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ü Hasan Subaşı Tesisleri'nde ziyaret etti. Ziyarette Demir, Öztürk'e yeni sezonda başarı diledi. Gelecek sezon şampiyonluk yarışında olmak istediklerini vurgulayan Ali Şafak Öztürk, taraftardan ve Antalyaspor'u sevenlerden destek istedi. İnsanların destek olma isteğiyle stada gelip yerini almasını talep eden Öztürk, Bizim hedeflerimiz büyük, taraftarımızın da hedefi büyükse pazar günü stadyumu dolduralım. Onlar da bize gerçekten takımda potansiyel olduğunu, takıma inandıklarını göstersin. O stadyum o gün dolmalı dedi.

ANTALYASPOR'UN MALİ DURUMU

Göreve başladıktan sonra mali durumdan dolayı sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini anlatan Öztürk, bazı sorunların çözüldüğünü ve kulübü güçlü bir şekilde ileri taşımak istediklerini aktardı. Görev başladıklarında kulübün kasasında 'sıfır' gelir olduğundan bahseden Öztürk, şöyle konuştu

Kulübün geliri temlikliydi. Başlıca gelirlerimiz satacağımız localar ve yaratacağımız sponsorluklardı. Geçmişten gelen borç vardı ve sezon sonuna kadar olacak giderler var. Önümüzde böyle bir açık var. Bunlar yüklü rakamlar. Gelirleri olmayan ve Anadolu kulüplerine göre ortalamanın üstünde büyük gideri olan bir kulübe geldik.

ETO'O TRANSFERİ

Eto'o transferi hakkında değerlendirme yapan Öztürk, o dönemde yönetimin futbolcu transferinde kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini söyledi. Eto'o transferinde futbolcuya ödenecek paranın 1.5 milyon Euro'nun sponsor firma tarafından ödeneceğinden bahsedildiğini aktaran Öztürk, firmanın 2 senelik göğüs reklamı karşılığında yapılan anlaşma kapsamında ödeyeceği 1.5 milyon Euro'dan sadece 900 bin Euro'yu ödediğini aktardı.

Kulübün kasasından Eto'o'nun ücretinin peşin ödendiğini kaydeden Öztürk, şöyle konuştu

Borç alınarak oyuncunun peşin parasını ödenmiş. Eto'o transferinde sponsor falan yok. Firma, Antalyaspor'a borçlu. 1.5 milyon Euro olması gereken ödemenin 900 bin Euro'su yapılmış. Kulüp borçlandırılmış. Eto'o şu an satılırsa yüzde 50'si o firma, yüzde 20'si menajere gidiyor. Kulübün alacağı yüzde 30 gözüküyor. Kulağımıza gelen çok daha yanlış şeyler var. Bu oyuncunun bazı kulüplere transfer edilmesi için çok yoğun çaba harcandı. Beşiktaş'a transferi konuşuldu. Bir firma oyuncunun yüzde 50 alacağından dolayı transfer görüşmesi yapıyor. Biz bundan çok büyük bir şekilde alınıyoruz. Böyle bir şeyin dünyada örneğini bilmiyorum. Böyle saçma şey olabilir mi Bunu yapanların aynanın karşısına geçtiğinde utanması lazım. Ben olsam utanırım. Bu transferin içinde olan, pay alan herkes aynaya bakmalı. Bu kulübün başkanı Gültekin Gencer olmuş. Belirli şeyleri yönetimde diğer kişilerin bilmesi zordur. Çoğu yerde Gencer'in tek imzası var. İki imza olması gereken yerde tek imza var.

'ANTALYASPOR'U ÜST SEVİYEYE TAŞIMAK İÇN GELDİK'

Bir gazetecinin 'Eski yönetim devam etseydi 4-5 ayda kulübün kapısına kilit vurulur muydu' sorusu üzerine ise Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor'un en fazla 4-5 ayda kapısına kilit vurulurdu. Antalyaspor'un amatörden kulüp kurması konuşulurdu. Biz bu kulübün arkasındayız. Ben kimseye eğilmek, iki büklüm olmak için buraya gelmedim. Biz geldiysek, herkes, başka kulüpler de bunu anlayacak. Antalyaspor'u üst seviyeye taşımak için geldik dedi.

STADIN İSMİ

Başkan Öztürk, yıldız futbolcu transferinin yanı sıra kulübün büyüme sürecini ve iskeletini genç oyuncularla gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Stadın isim sponsorluğu ile ilgili görüşme yaptıklarını aktaran Öztürk, pazartesi günü bu konuda açıklama yapabileceklerini dile getirdi. Kulübün isim sponsorluğu ile ilgili 3 firmadan ciddi teklif yapıldığına değinen Öztürk, Bazı şeyler dokunulmaz bunu da dokunulmazlardan biri olarak kabul ediyoruz. Biz takıma isim sponsorluğunu düşünmüyoruz. Taraftarımız da bunun arkasında durmalı. Onların da istemesinden dolayı böyle bir karar alınıyor. Bu taraftar kulübün arkasında durmalı diye konuştu.

EMRE MOR TRANSFERİ

Emre Mor'un Antalyaspor'a transferi konusunda düşünceleri sorulması üzerine de Ali Şafak Öztürk, şunları söyledi

Emre Mor konusunda denemeler oldu, oluyor da ama çok zor bir transfer. Emre Mor'u bütün kulüpler ister. Ondan dolayı çok zor transfer. Borussia Dortmund 14 milyon Euro harcayarak getirmiş kulübe. Antalyaspor'a 1 senelik geldiğinde katkısı, performansı ve pazarlama olarak katkısı ne olur düşüncesi var. Bizim vizyonumuz böyle. Doğru sponsorluk, doğru firmalar bulunursa, Eto'o transferindeki gibi değil, gerçek sponsorlar bulunursa güzel olur.

Öztürk, takım kaptanı Samuel Eto'o'nun takımın büyük bir parçası olduğunu ve birlikte yola devam etmek istediklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Şafak Öztürk Demir Öztürk Antalyaspor Samuel Eto Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title