Haberler

Anlı ve Daire Başkanları Halkla Buluştu

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, daire başkanları ile birlikte halkla buluşarak yeni yerleşim yerlerinin ulaşım sorunu için 20 otobüs alacaklarını söyledi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün organize ettiği halk toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Genel Sekreter Fethi Süvari, DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, daire başkanları, müdürler ile ilgili birim sorumluları katıldı.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Anlı, halkla daha sık bir araya gelerek sorunlara çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi. Birinci önceliklerinin halka karşı sorumlulukları yerine getirmek, sorunlarını el ele vererek çözmek olduğunu belirten Anlı, Belediye daire başkanlıkları ve müdürlüklerle ilçelerde hizmet vermeye gayret gösterdiklerini bildirdi.


Şengal ve Kobene'de yaşanan savaşın belediyeyi ve kenti çok etkilediğini ifade eden Anlı, "Kimsesizlerin kimsesi olacağız, derdine derman olmaya çalışacağız. Büyük bir coğrafyaya hizmet ediyoruz. İnşallah mahcup olmayacağız. 950 muhtarımızla toplantılar yaptık. Sizler sorun ve sıkıntılarınızı dile getirmek, bizler sizi dinlemek için buradayız. 2015 yılı hazırlıkları içindeyiz. Zor durumdaki halkımızın lehine olacak çalışmalar yapacağız" diyerek sözü halk toplantısına gelen yurttaşlara verdi.

Ergani Dibektaş Muhtarı Ziya Ay 150 hanede su sorunu bulunduğunu belirtirken Merkeze bağlı Küçük Kadı Mahalle muhtarı Ağa Çelik, toplu ulaşım araçlarının mahallelerine gelmesini ve aileler arasındaki bir davaya belediyenin müdahale etmesini aksi takdirde kötü sonuçlar doğabileceğini söyledi. Çüngüş ilçesinden gelen Şehmus Çiçek de yollarının kötü olduğunu, sularının olmadığını belirtti.

Peyas Mahallesi'nde oturan Meliha Ertan ise toplu taşıma araçlarının saatlerine uymamasından dolayı çocuklarının okula zamanında yetişemediğini söyledi. Ertan, ayrıca mahallelerinde semt pazarı kurulmasını talep etti. Bir kadın eşi cezaevinde olduğu için evin onarımını, bir başka kadın ise oğlu için iş talebinde bulundu. Eşi vefat eden bir kadın ise çocuklarını okutmakta zorluk çektiğini belirterek yardım talebinde bulundu. Bir genç de işsizlik ve parasızlık nedeniyle tutuklu kardeşinin yanına gidemediğini belirterek iş istedi ve muhasebe bölümü mezunu olduğunu kaydetti. Bir baba da 3 engelli çocuğu olduğunu belirterek iş verilmesini talep etti.

Kırkkoyun Mahalle Muhtarı Reşit Yıldız ise mahalleye bağlı mezrada abonelikleri olmasına karşın elektrik idaresinin kendilerine ödenek yokluğundan dolayı elektrik vermediğini belirterek Büyükşehir Belediyesi'nin elektrik konusunda girişimde bulunmasını istedi. Bir yurttaş da TOKİ Üçkuyular'da oturduğunu belirterek toplu taşıma araçlarının zamanında gelmediğini ve yurttaşa karşı kaba davrandığını söyledi. Toplantının sonunda Eşbaşkan Fırat Anlı, sorunların çözümü için çaba göstereceklerini söyledi. Konuşulanların toplantıya katılan ilgili daire başkanları tarafından da not alındığını belirten Anlı ulaşım sorunu ile ilgili olarak 20 yeni otobüs alacaklarını belirtti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yaşar Sarı Fırat Anlı Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title