Haberler

Ankara: Yaş Üyelerinden Anıtkabir'i Ziyaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (Yaş) Üyeleri, Anıtkabir'i Ziyaret Etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bugün sabah toplanan YAŞ'ın ilk bölümünün ardından üyeler Anıtkabir'i ziyaret etti. YAŞ üyeleri, Başbakan Erdoğan başkanlığında Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir avlusuna, oradan da Atatürk'ün mozolesine ulaştı. Başbakan Erdoğan, kırmızı ve beyaz güllerden oluşan ve üzerinde "YAŞ Üyeleri" yazılı çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Başbakan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şuramız mutad çalışmalarını yapmak üzere toplanmış bulunuyor. Emanet bıraktığın ilkeler doğrultusunda cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en önemli teminatlarından biri olmaya devam eden Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, üstün donanımı ve yüksek disiplini ile milletimizin iftihar kaynağıdır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin üstlendiği görevleri bundan sonra da başarıyla yerine getireceğine inanıyor, Aralık 2006 Yüksek Askeri Şura çalışmalarımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Başbakan Erdoğan, özel deftere yazdıklarını daha sonra okudu. YAŞ üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

"Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 3.Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Atilla Işık, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Genelkurmay 2.Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Orgeneral Orhan Yöney."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title