Haberler

Ankara Merkezli "Usulsüz Dinleme" Davası

Siyasetçiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının aralarında olduğu 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 50 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Siyasetçiler, gazeteciler, yargı mensupları ve iş adamlarının aralarında olduğu 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 50 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müştekiler eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile Murat Nemutlu ve bazı tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, müştekiler arasında yer alan gazeteci Fikret Bila'nın İstanbul'da ifadesinin alınması için dilekçe gönderdiğini bildirerek bunu tutanağa yazdırdı.

Giray, dosyanın, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyala birleştirme talebinin uyuşmazlık nedeniyle Yargıtay 5. Dairesi tarafından geri gönderildiğini belirtti.

Mahkeme, güvenlik gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasına karar vererek, izleyici ve gazetecileri dışarı çıkarttı.

Mahkeme, ara kararında, gazeteci Mehmet Akif Beki, eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, eski milletvekili Aydın Ağan Ayaydın'ın davaya "katılan" sıfatıyla katılmalarına, gazeteci Fikret Bila'nın ifadesinin alınması için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına karar verdi.

Ayrıca mahkeme, sanıklar Lokman Kırcılı, Salih Keskinkılıç, Coşkun Çakar, Emre Baykal, Ramazan Karakayalı, Gürsel Aktepe ve Yunus Yazar hakkındaki yakalama emri ve infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-"Uçurumun kenarından Allah korumuş"

Duruşmadan sonra AA muhabirine açıklama yapan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, davaya müdahilliğinin kabul edildiğini, telefonunun defalarca çeşitli örgüt üyeliği iddiasıyla dinlendiğini söyledi.

Arslan, şunları söyledi:

"Yapılanlar apaçık ortada. MEI üzerinden sahte kimliklerle bizlerin dinlendiği ve ondan sonra da sahte gerekçelerle farklı farklı yerlerde gazetelerde izlediğiniz gibi normal, günlük yaşantılarımızın bir suç konusuymuş gibi sahte dokümanlarla bir yerlere monte edildik. Sadece ben değil, özel yetkili mahkemelerde herkes bu süreci yaşadı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısıyken makam telefonum dahi örgüt üyesi, yani irticai bir örgüte mensupmuşum gibi dinlenmiş. Gerçekten ülkemizin şansı varmış, Allah lütfetmiş bizlere. Neler yapıldığını bu duruşmaları gördükçe, insanlara ne zulümler yapıldığını, ne kumpaslar yapıldığını görüyoruz. Uçurumun kenarından Allah korumuş."

İddianame

İddianamede sanıklar, eski Başbakan Necmettin Erbakan, bazı Cumhurbaşkanlığı danışmanları ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin yakınları, hakim, gazeteci, iş adamı, siyasetçi, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde görev alanların da aralarında bulunduğu 48 kişiyi, dosyalara farklı isimlerle dahil ederek dinlemekle suçlanıyor.

Sanıklara, "suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira" suçlamaları yöneltiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Fikret Bila Yargıtay İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title