Haberler

Ankara İtfaiye Daire Başkanı Tatilcileri Uyardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, tatile çıkma hazırlığında olan Başkentlilere önemli uyarılarda bulunarak, "Evinizi bıraktığınız gibi bulmak için gerekli önlemleri almayı ihmal etmeyiniz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, tatile çıkma hazırlığında olan Başkentlilere önemli uyarılarda bulunarak, "Evinizi bıraktığınız gibi bulmak için gerekli önlemleri almayı ihmal etmeyiniz" dedi.

Eğitim ve öğretim yılının sona ermesinin ardından Başkentlilerin büyük bir kısmının tatil hazırlığında olduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Karakuş, tatile çıkacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Başkentlilerin tatile çıkmadan önce gerekli tedbirleri almasını isteyen Karakuş, "Tatile çıkmadan önce gerekli tedbiri al, gözün arkada kalmasın" dedi.

Yangın ve su taşkınlarının çok önemli konular olduğunu söyleyen Karakuş, tatile çıkacak vatandaşların evden ayrılırken uygunsa su vanalarını kapatmasını ve elektrik şartelinin indirilmesini istedi.

Yaz aylarında havaların sıcak olması nedeniyle yangın sayısında artış görüldüğünü kaydeden Karakuş, yangınlarda en önemli etkenin ihmal ve tedbirsizlik olduğuna dikkat çekti.

Basit önlemlerin çoğu zaman yangın tehlikesini tümüyle ortadan kaldırdığını belirten Karakuş, "Bazen de olası bir yangının en az zararla atlatılmasına yardımcı olur" dedi.

Yaz aylarında özellikle konutlarda yaşanan yangınlarda, tatile çıkan vatandaşların ihmalinin büyük olduğunu ve tatile çıkacak vatandaşlara alınacak önlemleri hatırlatan Karakuş, şunları kaydetti:

"Elektrik aletlerini prizden çıkartınız, Elektrik akımını ana şalterden kesiniz, doğalgaz ve tüp gaz kaynaklarını ana vanalarından kapatınız, su musluklarını mutlaka kontrol edip, arızalı olanları değiştiriniz. Mümkünse su vanalarını kapatın" diye konuştu.

Yangına ilk müdahalenin önemli olduğunu belirten Karakuş, konut, işleri ile motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpünün bulundurulması gerektiğini söyledi. Tatile kendi araçlarıyla çıkan vatandaşların araçlarında 2 kilogramlık kimyasal tozlu yangın söndürme cihazı bulundurulmasının şart olduğunu kaydeden Karakuş, standart nitelikte bir cihazın uygun koşullarda muhafazasıyla, 2 yıllık kullanım ömrü olduğunu ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ceyhun Tonguç Karakuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title