Haberler

Ankara'da kız arkadaşını öldürdüğü iddia edilen şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Güncelleme:

Ankara'da kız arkadaşı Tülay Güçevin'i öldürdüğü iddia edilen Celalettin Safa Durukan hakkında 'canavarca hisle öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede Durukan'ın ayrıca 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçundan 1 yıla kadar hapis istendi.

Ankara'da kız arkadaşı 24 yaşındaki Tülay Güçevin'i muştayla öldürdükten sonra cesedini yol kenarına atmakla suçlanan Celalettin Safa Durukan hakkında "canavarca hisle öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesine göre, 4 Aralık 2022'de Polatlı-Haymana yolu Şeyhali Mahallesi mevkisinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, Tülay Güçevin'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Başlatılan soruşturma kapsamında, maktul yakınlarının beyanına başvuran ekipler, Güçevin'in yaşamını yitirmeden birkaç saat önce sevgilisi Durukan ve onun arkadaşı S.M. ile bir eğlence merkezine gittiği bilgisine ulaştı.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, Durukan'a ait aracın cesedin bulunduğu yerden dört kez geçtiğini belirledi.

Bunun üzerine gözaltına alınan iki arkadaştan Durukan, maktul ile sevgili olduklarını, olay gecesi eğlendikten sonra gecenin ilerleyen saatlerinde arkadaşı S.M'yi evine bıraktığını anlattı.

Ardından Polatlı-Haymana yolu güzergahında araçla ilerlerken Güçevin'in aniden araçtan inmek istemesi nedeniyle onu yol kenarında araçtan indirdiğini, bir süre sonra aynı yere gittiğinde kendisini bulamadığını iddia etti.

Aracındaki muşta olarak tabir edilen ateşsiz silahlardan sayılan aletin kendisine ait olduğunu kabul eden Durukan, Güçevin'i öldürmediğini ileri sürdü.

Tırnaklarında DNA kalıntıları çıktı

Güçevin'in telefon rehberinde "Değerlim" olarak diye kayıtlı olan Durukan'ın cinayet saatinden önce "Allah benim belamı versin seni nereden sevdim Allah bin belamı versin" şeklinde maktuleye mesaj attığı belirlendi.

Ankara Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanlığı, Güçevin'in el tırnaklarında Durukan'a ait DNA kalıntılarını, Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği ise Durukan'ın aracında maktulün saç örneklerini tespit etti.

Otopsi raporunda Güçevin'in başındaki kırık ve kanama nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Bu şekilde ölümün, kafa bölgesine sert bir cisimle vurmak suretiyle gerçekleşebileceği aktarılan iddianamede, şu değerlendirmeye yer verildi:

"Celalettin Safa Durukan, savunmasında maktulü yol kenarına bıraktıktan sonra bir kez aradığını, bulamayınca olay yerinden ayrıldığını beyan etmişse de kamera kayıtları incelendiğinde şüphelinin olay yerinde 3-4 defa tur attığı, saat 01.14'te Haymana istikametine doğru yavaş bir şekilde gittiği, saat 01.15'te maktulün bulunduğu yerde durduğu, bir dakika sonra ani manevrayla dönüş yaptığı ve hayatın olağan akışına aykırı şekilde hızla uzaklaştığı belirlenmiştir.

Tanık beyanları, olay yeri, otopsi ve uzmanlık raporları ile görüntü tutanakları, telefon dökümü dikkate alındığında, araçtaki muşta ve maktulün kafasındaki kırıklar birlikte düşünüldüğünde, şüphelinin maktulü muşta ile öldürdüğü değerlendirilmiştir. Bu nedenle maktulün öldürüş tarzı, olayın oluş şekli ve aradaki kıskançlıkla orantılı olmayacak şekilde meydana gelen kafatası kırıkları da dikkate alındığında, şüphelinin maktulü canavarca hisle öldürdüğü tespit edilmiştir."

İddianamede Durukan hakkında "canavarca hisle öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun"a muhalefet suçundan ise 1 yıla kadar hapis istendi.

Durukan'ın Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title