Haberler

Ankara'da Eski Eşi Tabancayla Vurarak Öldüren Şüpheliye Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemiyle Dava Açıldı

Güncelleme:

Ankara'da eski eşi Pelin Ceylan'ı sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren Mehmet Eroğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, şüphelinin eski eşini ateşli silah ve kesici alet ile kasten öldürdüğü bildirildi.

Ankara'da eski eşi 47 yaşındaki ?Pelin? Ceylan'ı sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren Mehmet Eroğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesine göre, Ceylan ile Eroğlu, 2 yıl önce anlaşmalı boşandı, reşit olmayan çocukların velayeti anneye verildi.

Çok sayıda sabıka kaydı bulunan şüpheli Eroğlu, başka suçtan cezaevindeyken 28 Şubat 2022'de denetimli serbestlikten yararlanarak cezaevinden tahliye oldu.

Ceylan'ın önceki eşinden olan erkek çocuğunun yaşam tarzının, küçük kızına kötü örnek olacağı gerekçesiyle başka bir yerde kalmasını isteyen Eroğlu, bu konu nedeniyle eski eşini birçok kez tehdit etti.

Şüphelinin ölüm tehditleri nedeniyle şikayetçi olan Ceylan'ın talebi üzerine 6284 sayılı yasa gereği hakkında koruma kararı çıkarıldı. Ayrıca kimlik bilgileri değişikliği yapılarak Alime Baş olan isim ve soy ismi, Ankara 1. Aile Mahkemesinin kararı doğrultusunda Pelin Ceylan olarak değiştirildi.

İzmir'de yaşamak istediğini beyan etmesi üzerine buraya nakli yapılan Ceylan, bir süre sonra kendi isteğiyle ile yeniden Ankara'ya yerleşti.

Bıçakla yaraladı, tabancayla ateş etti

Olay tarihinde Ceylan'ın ikamet ettiği Hoşdere Caddesi'ne giden şüpheli, burada karşılaştığı eski eşiyle tartışmaya başladı, maket bıçağıyla saldırdığı kadına daha sonra iki kez ateş ederek yaraladı.

Şüpheli Eroğlu, o esnada Ceylan'a müdahale etmek isteyen vatandaşlara, silahını göstererek engel oldu.

Ceylan'ın vurulma anı ve şüphelinin çevredekileri uzaklaştırmaya çalışması, güvenlik kameralarına yansıdı.

Başkent Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Ceylan, olaydan 12 gün sonra "ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak" hayatını kaybetti.

İddianamede ifadesine yer verilen şüpheli Eroğlu, eski eşinin çocuklarına yeterli annelik yapmadığı ve yaşam tarzını beğenmediği için tartıştıklarını iddia etti.

Küçük kızının durumunu konuşmak için Ceylan'ın bulunduğu yere gittiğini anlatan Eroğlu, "Konuşmak istediğimde Pelin'in bağırıp çağırması nedeniyle üzerimdeki ruhsatsız tabancayla ateş ettim. İkinci kez ateş ettiğimi hatırlamıyorum." dedi.

Otopsi raporu, mesaj inceleme tutanağı, şüphelinin ikrarı, uzmanlık

raporu, emanet kaydı ve dosya kapsamına göre şüphelinin eski eşini ateşli silah ve kesici alet ile kasten öldürdüğü bildirilen iddianamede, bu kapsamda şüpheli Eroğlu'nun, "eski eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız silah taşımak" suçundan ise 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Şüpheli Mehmet Eroğlu, 3 Temmuz'da Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title