Haberler

Ankara'da Anız Yakana Para Cezası Verilecek

Güncelleme:

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, "Anız yakılmaması hususunda Ankaralı çiftçilerimizin hassasiyetlerini sürdürmeleri beklenmektedir." dedi.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, "Anız yakılmaması hususunda Ankaralı çiftçilerimizin hassasiyetlerini sürdürmeleri beklenmektedir" dedi.

Yüksel yaptığı yazılı açıklamada, Ankara ilinde Ağustos ayının ortalarında hububat hasadının tamamlanmasından sonra toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısı ile çevrenin korunması bakımından anız yakılmaması hususunda Ankaralı çiftçilerin hassasiyetlerini sürdürmelerini istedi.

Yüksel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü verilerine göre Ankara'da 453 bin hektar alanda buğday, 223 bin hektar alanda arpa ekildiğini ve bu yıl 1 milyon 50 bin ton buğday ile 475 bin ton arpa üretimi yapıldığını belirterek, çiftçilerin hasat sonrası, yeni ekim dönemine hazırlarken anız yakılması uygulamasından artık uzaklaşılması gerekildiğini belirtti.

Yüksel, hububat tarımında hasadı takiben toprağın yapısına ve çevreye vereceği zararı göz önüne alınarak, anız yakılmasının önlenmesi için alınacak alternatif tedbirlerle ilgili olarak teknik elemanlar tarafından çiftçilerin eğitilmesi ve kamuoyunun da bilgilendirilmesi talimatını verdiğini vurguladı.

Yüksel, yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen anız yakmakta ısrar edenler hakkında her dekar için idari para cezası uygulanacağını, anız yakma fiilinin orman sulak alanlara bitişik yerler ile meskun mahallerde işlenmesi durumunda ise işbu cezanın beş kat arttırılacağını kaydetti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Alaaddin Yüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title