Haberler

Anaokulu Öğrencisi İlk Mektubunu Soma'ya Yazdı

Sivas’ta anaokullarında düzenlenen okul öncesi şenlikleri kapsamında öğrenciler devlet büyüklerine mektup yazdı.

Sivas’ta anaokullarında düzenlenen okul öncesi şenlikleri kapsamında öğrenciler devlet büyüklerine mektup yazdı. 4 yaşındaki Feryal Arslan ise mektubunu Soma’da maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına yazdı.Okul öncesi eğitim şenlikleri kapsamında çocuklara mektubu tanıtmak ve nostalji yaşatmak için 10 anaokulunun katılımıyla öğrencilere devlet büyüklerine mektup yazdırıldı. Öğrenciler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve diğer devlet büyüklerine yazdıkları mektupları PTT’ye teslim ederek gönderdi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Cumhuriyet Üniversitesi Günay Soluk Anaokulu Müdürü Selma Erbaş öğrenciler mektubu tanıtmak için böyle bir etkinlik düzenledikleri ifade etti. Devlet büyüklerine mektup yazdıklarını söyleyen Erbaş öğrenciler ne istiyorsa mektuplara onları yazdığını belirtti.Bahattin Makbule Özerk Anaokulu’na giden 4 yaşındaki Feryal Arslan ise mektubunu Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Aşçı’ya yazdı. Soma’da meydana gelen maden faciasını televizyondan izleyen minik Feryal kazada hayatını kaybedenlerin çocuklarını düşünerek anne ve babasına mektubunu yazdırdı.

Anne Sibel Arslan yaptığı açıklamada kızlarının Soma’da babasını kaybeden çocuklardan etkilendiğini belirterek“ Soma Kaymakamlığı’na mektup yazmak istedik. Onlarla bilrikte aynı duyguları yaşadığımızı, onlarla birlikte üzüldüğümüzü belirttik. Kızımızın adınan birkaç cümle yazdık anne ve babası ölen çocukların ne hissettikleri ile ilgili benim annem ve babam olmasa bende çok üzülürüm, bana kim oyuncaklar alacak tarzında cümleler söyledi bize bizde onları mektubumuza döktük.

Sonra kendiği ağzımızdan orada göçük altında kalan özellikle hani ne hissettikleri, yaşam ile ölüm arasında geldikleri, kurtulanların ailelerine ne kadar sevinç kaynağı oldu ama diğer kurtulamayanların aileleri için ne kadar üzücü olduğundan bahsettik. Uzaktaydık ama onlarla aynı hisleti taşıdığımızı belirttik taziyelerimizi ilettik. Üzücü bir mektup oldu şenlik kapsamındaydı ama bizim için hüzünle dolu oldu. Yinede onların yanında olduğumuzu belirtmek için böyle bir mektup yazdık.” dedi.

Bazı öğrencilerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Soma'da maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına yardım edilmesini istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Sibel Arslan Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title