Haberler

Anadolu Üniversitesi'nin 2007-2008 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (Aü) 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Atatürk Stadyumu'nda Yapıldı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni, Atatürk Stadyumu'nda yapıldı.

Her yıl geleneksel olarak statta organize edilen mezuniyet töreni, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Törende konuşan AÜ Rektörü Fevzi Sürmeli, AÜ'nün kuruluşundan bugüne eğitim ve öğretimin yanında olduğunu belirterek, "AÜ, bilgi üretme süreçlerinde ve sanat etkinliklerinde hayatın içinde yer alan, hayatı dönüştüren, derinleştiren ve zenginleştiren bir yaklaşımı benimsemiş bir üniversitedir" dedi. Sürmeli, öğrencilere seslenerek şunları söyledi:

"Sizler ülkemizin ve milletimizin geleceği ve aydınlık yüzüsünüz. Her ne kadar hocalarınıza ve ailelerinize sizlere benzersiz katkılarından ötürü şükran duysak da bugüne kendi çabanız ve alın terinizle geldiniz. Hayatınızdaki en gerçek kılavuz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız." Konuşmaların ardından üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakülte, 6 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı, 4 meslek yüksekokulu ve 9 enstitüden mezun olan 4 bin 250 öğrenciye diplomaları dağıtıldı. İşletme Fakültesi'nden mezun olan 2 çocuk 1 torun sahibi Ahmet Şahin de (51), bundan sonraki idealinin hukuk fakültesini okumak olduğunu belirterek, "Bu ülke için hepimiz en iyisini yapmamız lazım. Ne kadar çok okursak, bu ülkeye ne kadar çok katkımız olsa bizden mutlu insan olmaz" dedi.

Sahadaki binlerce mezun öğrencinin dev Türk bayrakları açması ilginç manzara oluşturdu. Öğrencilerin Meksika dalgası gösterisi de ilgi çekti. Üniversite dans grubunun gösterisi sırasında havaya bıraktığı beyaz güvercinler ise törene ayrı bir renk kattı. Öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlattıkları mezuniyet törenine, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi kurucu üyesi Prof. Dr. Orhan Oğuz ve çok sayıda yetkili, öğretim üyesi, öğrenciler ve aileleri katıldı.

(HÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title