Haberler

Anadolu Kültür Festivali'nin Sekizincisi Clıssold Park'ta Başladı

Londra'da her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Anadolu Kültür Festivali'nin sekizincisi, Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Londra'daki Clissold Parkı'nda 23-26 Mayıs tarihlerinde yapılıyor.

Londra'da her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Anadolu Kültür Festivali'nin sekizincisi, Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Londra'daki Clissold Parkı'nda 23-26 Mayıs tarihlerinde yapılıyor.

Bu yıl dört gün sürecek festivale geçen yıl 5 günde gelen 60 bin ziyaretçi sayısının beklendiğini söyleyen organizatörler, bu yılki zengin programlarında Bursa Mehter Takımı dışında, vizeleri yeni alınan Milli Yağlı Güreşçilerimizin de olacağına dikkat çektiler.

Bugün güneşli havada açılan festivale önümüzdeki hafta büyükelçimiz Ünal Çeviköz'ün de geleceğini belirten festival düzenleyen Süleymaniye Kültür Merkezi ve Anadolu Toplum Derneği yetkilileri, Türkiye'den çok sayıda sanatkarın Clissold Park'a geldiğini, festivale THY gibi birçok firmanın sponsor olarak katıldıkları söylediler.

Saat 12'de Mehter Takımı'nın muhteşem gösterisi ile başlayan festivalin ilk gününde çok sayıda İngiliz çocuk öğrenci, bayan hocalarıyla Türk kültürünü tanıma fırsatını buldular.

Asıl açılışın cumartesi günü saat 14'de yapılacağı öğrenildi. Pazartesi günü saat 13.00-14.30'da herkesin sabırsızlıkla beklediği Yağlı Güreşlere büyük ilgi olduğu belirtildi.

Bu yıl 35 farklı çadırda Anadolu Kültürü'nü tanıtan etkinliklerde, Anadolu'nun zengin mutfağından lezzetli ev yemekleriyle birlikte Bursa Kılıç Kalkan Ekibi ve sürpriz sanatçılar Londralılarla beraber olacaklar.

Festival süresince Hüseyin Goncagül ve tiyatro grubu tarafından Hacıvat ile Karagöz, İbiş ve Nareddin Hoca skeçleri festivale renk katıyor. Emine Beder ile Yemek Yarışması'nda hanımların leziz yemek ve tatlıları yarışacak.

Festivalde asılan afişlerde sağlanan tüm gelirin eğitime gideceğine dikkat çekildi. İngiltere'nin dört bir yanından gelen dönercilerle, taktıkları koskocaman dönerlerle ziyaretçileri doyurdular. Porsiyonu 6 sterline satılan dönerden eğitime iyi gelir sağlandığı anlaşıldı. Kebap stantları dışında kuzu çevirmeler, ev yemekleri, gözler önünde açılan hamur işleri ziyaretçilerin damak zevkine sunuldu. Sanatçılar tarafından geleneksel saray sanatları, el sanatları göz doldurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleymaniye Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title