Haberler

Almanya'nın En Güzel Elmalarını Yetiştiriyor

Güney Almanya'daki Bodensee Gölü çevresi, Avrupa'nın en lezzetli elmalarının yetiştiği bölgelerden birtanesi.

Güney Almanya'daki Bodensee Gölü çevresi, Avrupa'nın en lezzetli elmalarının yetiştiği bölgelerden birtanesi. Yıllardır elma bahçelerinde çalışan Cemil Duğancı? "Elmalar kısa sürede yok satıyor" dedi.

Almanya, Avusturya ve İsviçre üçgenindeki Bodensee bölgesi elmaları ile ünlü. Almanya'nın Friedrichshafen kenti yakınındaki bahçelerde yetişen elmalar Avrupa'nın en kaliteli elmaları arasında gösteriliyor. Şu günlerde toplanmaya başlanan elmalar kasalar halinde satışa sunuluyor. Yıllardır elma bahçelerinde çalıştığı için artık işinin uzmanı haline gelen Cemil Duğancı, "Bodensee'den aldığınız elmaları başka biryerde bulamazsınız. Hem görünüş, hem de tat bakımından büyük rağbet görüyorlar" dedi.

KASA KASA ALIYORLAR

Güney Almanya'da yetişen elmaların çeşit çeşit olduğunu söyleyen Duğancı "Elstar, Gala ve Jonagold elmalarından çok verim alınıyor. Bu sene 280 bin tondan daha fazla elma toplanması bekleniyor' diye konuştu.Almanya'nın dört bir yanından hariç komşu ülkelerden de çok sayıda kişinin gelerek kasa kasa bu elmalardan satın aldığına dikkat çeken Duğancı 'Talep o kadar çok oluyor ki bölgemizde elma kalmıyor" dedi.

İKLİM ÖNEMLİ

Friedrichshafen'de elma bahçesi olan köylü Otto Frik (74), elmaların neden bu kadar kaliteli olduğunu şöyle açıkladı: "En önemli unsur elverişli hava şartlarının olması. Gündüzleri sıcak, geceleri de belirli oranda serin bir havanın hakim olması, elmaların lezzetli olmasını sağlıyor. Ayrıca havadaki nem oranı da çok önemli."

Duğancı, elmaların toplanmaya başlanmasıyla bu yıl yine sezonluk işçi sıkıntısı yaşandığına da dikkat çekildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title