Haberler

Almanya'da Yabancı ve İslam Karşıtı Gösteriler

Hessen Eyalet Başbakanı Bouffier: "Aptalca sloganlara, hoşgörüsüzlüğe ve şiddete anlayış olmaz" ‘’Burada tabii ki birkaç budala ülkeye gerçekten yardımcı olmayan sloganlarla yürüyor ancak bu gösterilere, geleceğiyle ilgili kaygıları olanlar da katılıyor’’

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier,  "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar " (PEGID)  grubunca düzenlenen gösterilere ilişkin, "Aptalca sloganlara, hoşgörüsüzlüğe ve şiddete anlayış olmaz" dedi.

Bouffier, Welt gazetesine yaptığı açıklamada, PEGIDA eylemlerine katıların tümünü Nazi olarak aşağılamanın yanlış olacağını söyledi.

Bu durumda eyleme katılanlara ulaşmanın artık mümkün olamayacağını ifade eden Bouffier, göstericilerle konuşulması ve sorularına açık cevaplar verilmesi gerektiğini belirtti.

Federal Eyalet Temsilciler Meclisi (Bundesrat) dönem başkanlığını da yürüten Bouffier, şöyle devam etti:

"İslamlaşma kaygısını yok etmek gerekir. Burada propaganda yapanlar toplumsal havayı tehdit ettikleirni açık bir şekilde ifade etmek lazım. Burada tabii ki birkaç budala ülkeye gerçekten yardımcı olmayan sloganlarla yürüyorlar. Ancak bu gösterilere, geleceğiyle ilgili kaygıları olanlar da katılıyor. Aptalca sloganlara, hoşgörüsüzlüğe ve şiddete anlayış olmaz."

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble de PEGIDA'nın siyasilerin hatalarının sonucu ortaya çıktığını belirterek, "Birçok kişi kurumsallaşmış siyasetin içinde kendilerini bulamadığı hissi taşıyor. Bunu ciddiye almak lazım" diye konuştu.

İnsanların, zengin ile fakir arasındaki farkın artmasından endişe ettiğini belirten Schaeuble, çağdaş ve modern bir toplumunda, insanların her şeyin adil geliştiğini görmesinin önemli olduğunu söyledi.

Schaeuble, Almanya'nın göçe ihtiyaç duyduğunu ve yabancıların topluma uyumu konusunda önemli ilerlemeler sağladığını belirterek, yabancı düşmanı ön yargıları körükleyen "Almanya için Alternatif" (AfD) Partisi veya PEGIDA gösterilerini düzenleyenlerle mücadele edilmesini istedi.

Öte yandan Frankfurter Rundschau gazetesinin yaptığı araştırmaya göre Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD)  üye sayısı azaldı, avro karşıtı AfD'nin üye sayısı ise arttı.

Bu sene 6 bin 400 yeni üye kazanan AfD'nin toplam üye sayısı 21 bin 785'e ulaştı. En fazla üyesi olan SPD, 2014 yılında 12 bin 125, CDU ise 7 bin üye kaybetti. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Volker Bouffier Almanya Hessen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title