Haberler

Almanya Genelkurmay Başkanı Breuer: 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmeliyiz

Güncelleme:

Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, Rusya'dan kaynaklanan askeri tehdit potansiyeli nedeniyle ülkesinin 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmesi gerektiğini söyledi. Rusya lideri Putin'in Ukrayna'nın ötesine uzanmasını da ihtimal dahilinde gördüğünü belirten Breuer, "Rusya'nın Duma kararıyla savaş ekonomisine geçtiğini gördük. Şu anda olasılık artıyor" dedi.

Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, ülkesinin 5 yıl içinde "savaşa hazır hale gelmesi" gerektiğini söyledi.

"İLK KEZ OLASI BİR SAVAŞ BİZE DİKTE EDİLİYOR"

Breuer, Welt am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, "savaşa hazır hale gelmenin" bir süreç olduğunu belirterek, "Ancak sonsuz zamanımız yok çünkü Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana ilk kez olası bir savaş dışarıdan bize dikte ediliyor. Analistleri takip ettiğimde ve Rusya'dan kaynaklanan askeri tehdit potansiyelini gördüğümde bu bizim için 5 ila 8 yıl hazırlık zamanı anlamına geliyor" dedi. Bunun o zaman savaşın çıkacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Breuer, "Ancak bu mümkün ve ben bir asker olduğum için 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmemiz gerektiğini söylüyorum." ifadelerini kullandı.

"PUTİN'İN UKRAYNA'NIN ÖTESİNE UZANMA OLASILIĞI ARTIYOR"

Almanya Genelkurmay Başkanı Breuer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın ötesine uzanma olasılığını ne kadar yüksek gördüğüne" ilişkin soru üzerine de "Öncelikle buna niyet de dahildir. Bunu Putin'in yazdıklarında ve söylediklerinde görüyorum ve Ukrayna'daki eylemlerinden. Buna askeri potansiyel de dahil. Rusya'nın Duma kararıyla savaş ekonomisine geçtiğini gördük. Şu anda olasılık artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"ALMAN ORDUSUNDA AKIL DÖNÜŞÜMÜNE İHTİYAÇ VAR"

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius'un ilk kez savaşa hazır hale gelmekten söz ettiğinde bunun insanları uyandırdığını aktaran Breuer, sonuçta meselenin kendini savunma ve rakibin saldırıda bulunma kararı almaması olduğunu ifade etti. "Bu da caydırıcılıktır" diyen Breuer, savaşa hazır olmanın zihniyet değişimini gerektirdiğini söyledi. Breuer, "Savaşa hazır olmanın içinde çok şey var. Personel ve malzemenin göreve hazır olmasının yanı sıra zihniyet değişiminden de geçmemiz gerekiyor. Hem toplumda hem de özellikle Alman ordusunda akıl dönüşümüne ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

"ALMAN SİLAHLI KUVVETLERİ NATO GİBİ DEĞİŞİM İÇİNDE"

Almanya'nın (NATO'da) taahhüt ettiği ancak bunları vaatte bulunduğundan daha geç yerine getireceği katkıları olup olmadığına ilişkin bir soruyu da Breuer, "Evet var ancak onları söylemeyeceğim. Bu iyi sebeplerden dolayı gizli. Düşman bilgileri tüm mümkün olan kaynaklardan alır, gazetelerden de." şeklinde yanıtladı. Breuer, Alman Silahlı Kuvvetlerinin NATO gibi bir değişimin içinde olduğunu kaydetti.

ALMANYA SAVUNMA HARCAMALARINI ARTIRMA KARARI ALMIŞTI

Almanya, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından savunma harcamalarını büyük ölçüde artırma kararı almış ve gelişmiş silah sistemleri satın almak, ülkenin silahlı kuvvetlerini modernize etmek için 100 milyar avroluk özel bir fon oluşturmuştu. Hükümet, ABD yapımı F-35 savaş uçakları, Chinook nakliye helikopterleri ve İsrail yapımı Arrow-3 füze savunma sistemi alımı da dahil olmak üzere çok sayıda sözleşme imzalamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500

Yorumlar (25)

Mark Kolçak:

Savaşlar boş iş. Savaşlarda hangi taraf kazansada.. geride kötü HATIRA ve ANILAR kalacak. Kazananlar bile mutlu olamayacakki kötü hatıralardan dolayı. Ben derim savaş yerine tüm dünyayı FELSEFE dünyası yapalım ancak beni yanlış anlamayın. Ben İSLAM'ın biraz değişik bir türünde FELSEFE diyorum. Yani ben KAFİR veya KEFİR gibi şeylerden değilim. Ben MANA-cıyım.

17
53
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Biraz araştırmalar yapdım. Kelime "KAFİR" olarak yazılıyormuş. Anlamı ise "tanrının varlığına inanmayan". Ya zaten Türkiye'de bile "Tanrı" kelimesi silinmedimi defterlerden ve kitaplardan ? Neden "Kafir" kelimesi kullanılsınki eğer "TANRI" kelimesi artık Türkiye'de kabul edilmiyor ise ?

yanıt7
yanıt36
Metin Yalcin:

ABD iyi gaz vermiş bunlara, sanki elinde savaşacak nüfus var ..

47
10
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

Almanya türkiye gibi 85milyon ama çoğu yaşlı. Ve vatanı icin ölmek istiyen alman yok. Anlar başka ülkeye kaçar ordaki gurbetcileri sürüklerler savaşa

yanıt37
yanıt10
İbrahim Demirel:

Adamlar endişeli, endişeli olmakta haklılar. Nüfusları çok yaşlı ve gençleri çocuk yapmıyor. Şu anda almanyada vatandaşlık almak gerçekten çok kolay hale geldi. Resmi oturum hakki olup düzenli çalışanlar 5 sene sonra vatandaşlık alabiliyor. Benim düşünceme göre 85 milyonluk almanyanin yarısı yabancı bu her gün görebiliyorum.

yanıt11
yanıt4
Murat Çetin:

Beter olurlar inşallah

34
19
yanıtYanıtla
Mert Colok:

Kimsenin kötü duruma düşmesi istenmemeli bence

yanıt13
yanıt18
KARAYEL:

@Murat Çetin, yorumun kendini bitirmenin bir isareti.

yanıt3
yanıt7
Mert Colok:

Umarım bu savaşlar biter ve dünyaya barış gelir

30
4
yanıtYanıtla
ülker kaya:

Sonuçta silah satmak için savaş gerekiyor. Rusya ABD ekonomik ittifaktırlar. İkiside yaptıklarıyla silah pazarı oluşturuyorlar

31
2
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title