Haberler

Yeni ayakkabıyı alıp yerine ayağındaki eskileri bıraktı, bir de not yazdı: Ayağım üşüyordu, hakkını helal et

Güncelleme:

Van'da yaşayan Yakup Yeşilırmak'ın tek katlı müstakil evine dün gece saatlerinde gelen kişi, balkondaki yeni ayakkabıları alıp, yerine eski lastik ayakkabılarını bıraktı. Kimliği belirsiz kişi bıraktığı ayakkabıların içine "Kış geliyor, ayaklarım üşüyordu, ayakkabıları değiştiriyorum, hakkını helal et" yazılı not bıraktı.

Van'ın Erciş ilçesindeki Van Yolu Mahallesi'nde yaşayan ve sağlık çalışanı olarak görev yapan 3 çocuk babası Yakup Yeşilırmak (50), işine gitmek üzere sabah saatlerinde balkona çıkınca dün akşam bıraktığı ayakkabılarını bulamadı.

''KIŞ GELİYOR, AYAKLARIM ÜŞÜYORDU''

Bir ay önce 170 TL'ye aldığı kışlık kunduranın yerinde bir çift lastik ayakkabı gören Yeşilırmak, şoke oldu. Yeşilırmak lastik ayakkabıların içinde "Kış geliyor, ayaklarım üşüyordu, ayakkabıları değiştiriyorum, hakkını helal et" yazılı not buldu.

''HAKKIMI HELAL EDİYORUM''

Yaşadıklarını anlatan Yeşilırmak, "Yapılan bu hareket tabi ki doğru değil. Ama 'Hakkını helal et' cümlesini görünce açıkçası biraz da hoşuma gitti. Ben de helal ediyorum. Demek ihtiyacı olan biriydi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erciş Güncel Haberler

500

Yorumlar (311)

Asgari ücrete takla atan ümmet:

Hırsız haklı,dolar 8.5 olmuş,vatandaş yarı aç sokakta geziyor.olsun bizim imanımız var,ahirette mükâfatını alacağız.

283
25
yanıtYanıtla
Ümmetten:

Evet imanımız var imanı olan az ile yetinmeyi bilir

yanıt13
yanıt6
Gariban:

Bırakılan Ayakkabılara baksanıza yazık değil mi.belkide adamın hiç parası yoktu, utandı ayakkabı istemekten. O yüzden böyle bir yol seçti, aslında görebilseydik dışarıda üşüyen muhtaçları.. biz gizlice onun eskilerini alıp yenillerini bıraksaydık

224
9
yanıtYanıtla
Hüsamettin:

Demekki insanlık var Ama ya devlet nerede Benim insanın vicdanı var Ya devletin varmı

92
88
yanıtYanıtla
Mustafa..:

İstedinde devlet yokmu dedi devlet nereden bilsin senin ayağında ayakkabı olmadığını.nankorluk etmeyin

yanıt10
yanıt16
Ke MAL:

Yorumlara baktığım zaman insanları malesef yanlış anlıyanlar var.Ben o bölge insanlarınıda yakından tanırım.Ayakkabısı alınan adam gerçekten merhamet sahibi onlargibi insanlar bulursanız dost edinin insanlık ölmedi dersiniz.Bu tür kimseleri batıda bulmak çok zordur.Hırsıza gelince yaptığı yanlış olabilir içinde bulunduğu durumu bilemeyiz.Isteseydi büyük hirsizlik yapabilirdi.ihtiyacindan fazlasini almamiş.Hatta notta yazmiyabilirdi kim bilecekti onun aldığını.Yaşamıyan insanlar insanları tanıyamaz.

128
44
yanıtYanıtla
Pervin colaker:

Vicdanin ne zamandan beri dogusu batısi oldu?

yanıt32
yanıt14
Xxx:

İşi neden doğu batı diye bölgesel yapıya bağladın amacın ne

yanıt21
yanıt23
B.K:

Vay hırsıza bak sen lütfetmiş de not yazmış ya helal olsun

yanıt12
yanıt23
SENSİN MAL:

Doğu batı ayrımı yapma burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ

yanıt15
yanıt4
Tüm 311 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title