Haberler

Akdeniz Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Akdeniz Üniversitesi'nde mezun olan 4 bin 900 öğrenci için tören düzenlendi.

- Akdeniz Üniversitesi'nde mezun olan 4 bin 900 öğrenci için tören düzenlendi

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na ait futbol sahasında gerçekleşen törene, Antalya Vali Vekili Turan Eren, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin kortej geçişiyle başladı. Daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan bedensel engelli öğrenci Gürkan Ataoğlu'nun babası Cemil Ataoğlu'na, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan bedensel engelli Ahmet Ortaarmutçu'nun babası İbrahim Ortaarmutçu'ya Rektör Kurtcephe tarafından "Çocuklarının eğitimine verdikleri destekten dolayı" teşekkür belgesi verildi.

Rektör Kurtcephe, törende yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesi'nin son dönemde hem dünyada hem de Türkiye'de ismini duyurun marka değerlerden biri olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi'nin sağlık başta olmak üzere birçok alanda tarihe imza attığını belirten Kurtcephe, "Üniversite, öğrencilik yıllarının en iyi dönemleridir. Burada geçirdiğiniz günleri asla unutmayacaksınız. Bu toplum sizden çok şey bekliyor. Bu toplumun geleceğini inşa edeceksiniz. Geleceğin modern, demokrat ve ülkesinin hizmetine koşmak için hazırsınız" dedi.

Vali Vekili Turan Eren ise gelişen, değişen ve sürekli bir yarış içinde devam eden hayatta, eğitim ve öğretimin öneminin büyük olduğunu kaydetti.

Ülkeyi geliştirip, büyütmenin tek unsurunun eğitim olduğunu vurgulayan Eren, "Kaliteli ve iyi bir eğitimle yetiştirilmiş insanlar bir ülkenin en büyük teminatıdır. Akdeniz Üniversitesi, ülkemizin ve ilimizin yüz akıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2012-2013 akademik yılında fakülte ve yüksekokularını dereceyle bitiren öğrenciler, yaş kütüğüne plakalarını çaktılar.

Tören, Yalın'ın konseri ile son buldu. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Üniversitesi Akdeniz Üniversitesi Cihat Göktepe Turan Eren Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title