Haberler

AK Parti'yi İşgal Girişimi Davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan 14'ü tutuklu 74 askerin yargılandığı davanın üçüncü duruşması sona erdi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan 14'ü tutuklu 74 askerin yargılandığı davanın üçüncü duruşması sona erdi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan tutuksuz sanık er Ali Hansu, 15 Temmuz akşamı saat 22.00'de kışla dışına çıktıklarını ve bir süre ilerledikten sonra AK Parti il binası önüne geldiklerini anlatarak, bölük komutanının kendilerine binanın güvenliğini sağlamakla görevli olduklarını söylediğini aktardı.

Hansu, daha sonra gelen vatandaşların "darbe olduğunu" söylemesi üzerine ne olduğunu anladığını savunarak, "Daha önce hiç görmediğim bir binbaşı gelerek, halka ateş edilmesi yönünde emir verdi. Uzman çavuşlar ve bölük komutanımız bize bu emre uymamamız gerektiğini söyledi." ifadelerini kullandı.

Daha sonra geri çekildiklerini anlatan Hansu, bir süre daha geçtikten sonra gelen otobüslerle kışlalarına döndüklerini söyledi.

Tutuksuz sanık er İsmail Bozkurt da AK Parti İl Başkanlığının önüne gittiklerinde kendilerine tepki gösteren vatandaşların "Siz bizim askerimizsiniz, yapmayın" dediklerini ifade ederek, geri çekildikten sonra bölük komutanı Üsteğmen Muzaffer Dikencik'in kendilerine verdiği bayrakları sallayarak İstiklal Marşı'nı söylediklerini kaydetti.

Bozkurt, kalabalık artınca zor durumda kaldıklarını dile getirerek, bu durumdan kendilerini çevik kuvvet ekiplerinin kurtardığını anlattı.

Tutuksuz sanık er Ruşen Kaşçı, AK Parti İl Başkanlığı önünde vatandaşların birikmesinin ardından başlarında bulunan uzman çavuşun kendisini ve diğer askerleri geri çektiğini söyledi.

Olay yerindeki bir subayın havaya ateş ettikten sonra yere düşen boş kovanı alarak cebine koyduğunu ifade eden Kaşçı, olayın darbe girişimi olduğunu birliklerine gelen polislerin kendilerini gözaltına almasından sonra öğrendiğini iddia etti.

Tutuksuz sanık er İsmet Kaşka da AK Parti önünde bölüklerinden kimsenin ateş etmediğini, havaya ateş edenlerin dışarıdan katılan askerler olduğunu savundu.

Duruşmada tutuksuz sanıklar Ferdi Harar, İsmail Hakkı Arslan, Sinan Polat, Sedat İpek, Gökhan Bulut, Emrah Yaşar, Hasret Ali Okanlar ve Faruk Yumuk da savunmalarını tamamladı.

Mahkeme heyeti, duruşmada bazı tutuksuz sanık ve avukatların hazır olmamaları nedeniyle kalan sanıkların savunmalarının alınması için duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Bozkurt İstanbul AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title