Haberler

Afyonkarahisar - Şehit Pilot Üsteğmeni, Yağmur Altında 5 Bin Kişi Uğurladı

Helikopter Şehitleri Uğurlanıyor

HELİKOPTER ŞEHİTLERİ UĞURLANIYOR

TOKAT'ta dün düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen 28 yaşındaki Murat Saraç için memleketi Afyonkarahisar'da tören düzenlendi. Sağanak yağmura rağmen törene katılan yaklaşık 5 bin kişi, şehidi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Görevli geldiği Giresun'dan, Ankara'ya dönüş için Jandarma Bölge Bölge Komutanlığı'ndan havalanan askeri helikopterin Tokat'ın merkeze bağlı Şehitler Köyü yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç'ın cenazesi Ankara'dan havayoluyla saat 11.30'da Afyonkarahisar'a getirildi. Askeri Havaalanı'nda ailesi ve yakınları tarafından karşılanan şehidin cenazesi, daha sonra babası Fuat Saraç'ın Eşrefpaşa Mahallesi'ndeki evine getirildi.

ŞEHİT EŞİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

Baba Fuat Saraç ve anne Cemile Saraç güçlükle ayakta dururken, cenazenin eve girişi sırasında şehidin 8 aylık eşi Makbule Saraç baygınlık geçirdi. 112 acil servis ekiplerinin müdahale ettiği Makbule Saraç, sık sık elinde bulunan kocasının fotoğrafını öptü. Yakınlarının vedalaşıp helallik vermesinin ardından cenaze İmaret Camii'ne getirildi. Camide Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, askeri erkan, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

KOMUTAN DA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Cenazede şehidin özgeçmişinin okunması sırasında yağmur başladı. Şehidin özgeçmişi anlatılırken, şehidin ailesiyle birlikte İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker de gözyaşlarını tutamadı. Cenazenin sonuna doğru hızlanan yağmura rağmen toplanan kalabalık şehidin tabutunu taşımak için birbirleriyle yarıştı. Buradan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Şehidim Bize Hakkını Helal Et' sloganları arasında cenaze aracına konularak, Kocatepe Mezarlığı'ndaki şehitliğe getirilen cenaze, gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu sırada cenaze törenine katılan protokol üyeleri ve binlerce kişi tamamen ıslandı.

Geçen yıl Ekim ayında evlendiği belirtilen Saraç'ın 15 gün önce ailesinin yanına izne geldiği ve eşini de memleketinde bıraktığı kaydedildi.

Öte yandan Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nden olan diğer şehit Jandarma teknisyen astsubay 29 yaşındaki Kamil Tuna'nın ise ilçede ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği belirtildi.

Onur BAYRAM- Sezer KÜÇÜKKURT/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title