Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Sandıklı ilçesinde ramazan davulcuları bahşiş toplamaya başladı.

Sandıklı ilçesinde ramazan davulcuları bahşiş toplamaya başladı.

Sandıklı cadde ve sokaklarını kapı kapı gezerek ve maniler söyleyerek bahşiş toplamaya çalışan davulcular, çoğu zaman eli boş dönmekten şikayet ediyor.

Vatandaşların davul sesiyle değil çalar saat sesiyle uyandıklarını gerekçe göstererek bahşiş vermediklerini belirten ramazan davulcusu Mustafa Akyol, yaptığı açıklamada, bahşiş toplayamamaktan üzüntü duyduklarını söyledi.

Yıllardır ramazan davulu geleneğini sürdürdüklerini kaydeden Akyol, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda her ramazan ayında davul çalarak vatandaşları sahura kaldırıyoruz. Ramazan ayı sonlarına doğru ise bahşişlerimizi topluyoruz. Son yıllarda vatandaşlar çalar saatler ile sahura kalktıklarını söylüyorlar. Çoğu zaman bahşiş toplarken elimiz boş dönüyoruz. Ama buna da şükür. Seneye yine ramazan davulu geleneğimizi yaşatmayı düşünüyoruz."

Afyonkarahisar'da trafik denetimleri arttırıldı

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz tatili ve Ramazan Bayramı dolayısıyla artan araç yoğunluğu yüzünden denetimlerini arttırdı.

Edinilen bilgiye göre, trafik ekipleri, kentin en önemli trafik noktalarından olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü yolunda bulunan ışıklı kavşaklarda kırmızı ışık ihlalinin fazla olduğunu belirledi.

Kırmızı ışık ihlali ve buna bağlı kazaların yaşanmasının ardından bu kavşaklarda sivil trafik ekibi ile denetime başlandı.

Trafik ekipleri, hız sınırı ihlali de yapılan ANS yolunda radar uygulaması da başlattı.

Yetkililer, denetimlerin düzenli olarak yapılacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Akyol Sandıklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title