Haberler

Afganistan'da intihar saldırısında 26 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde meydana gelen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya ulaştı. Saldırı, Kandahar'ın en büyük hastanelerinden biri olan Mirveis Hastanesi'nde gerçekleşti. Taliban yönetimi ise ölü sayısını 3 olarak açıkladı.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde sabah meydana gelen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya ulaştı.

Kandahar'ın en büyük hastanelerinden olan Mirveis Hastanesi'nde çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen bir doktor AA muhabirine konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Hastane verilerine göre, intihar saldırısı sonucu 26 kişi hayatını kaybetti, en az 38 kişi yaralandı.

Taliban yönetimi ölü sayısını 3 olarak açıkladı

Kabil Bankasının Kandahar Şubesinde 08.00 sularında intihar saldırısı düzenlenmişti. Kandahar Emniyet Müdürlüğü, olay sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.

Afgan medyasına göre, intihar saldırısı devlet memurlarının maaşlarını almak için banka kuyruğuna girdiği sırada düzenlendi.

Taliban'ın Ağustos 2021'de Afganistan'a hakim olmasıyla ülkede güvenlik alanında ilerlemeler kaydedilse de zaman zaman kanlı saldırılar düzenleniyor.

Önemli bir kısmı Şii Hazaralara yönelik saldırıların çoğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Kandahar Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title