Haberler

Adıyaman Şehidini Kürtçe ve Türkçe Ağıtlarla Uğurladı

Güncelleme:

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner, memleketi Adıyaman'da Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'nın roketatarlı saldırısında şehit düşmüştü. Öner, memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesi Geçitli köyünde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞEHİDİN CENAZESİ ASKERİ UÇAKLA GETİRİLDİ

Askeri uçakla Adıyaman Havaalanı'na getirilen şehidin cenazesi daha sonra memleketi Besni'nin Geçitli köyüne getirildi. Son kez baba ocağına getirilen Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner'in babaocağında gözyaşı sel oldu aktı.



TABUTA SARILARAK TÜRKÇE VE KÜRTÇE AĞITLAR YAKTILAR

Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı baba ocağında, şehidin yakınlarından sinir krizi geçirenler oldu. İlk olarak baba ocağına getirilen şehidin naaşı burada yakınlarına son kez gösterilmek istendi. Ancak yaşanan izdiham ve sinir krizleri nedeniyle cenaze aracı tören alanına hareket etti.

TERÖR ÖRGÜTÜNE LANET OKUDULAR

Köyde boş bir alanda gerçekleştirilen törende gözyaşı sel oldu. Törene katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar eşliğinde terör örgütüne lanet okudu. Şehidin tabutuna sarılan şehit yakınları Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Yakınları "O hainleri sevindirmeyeceğiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz" diye haykırdı.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Yarbay Gurbet Keskin konuşma yaparak, "Kahraman silah arkadaşımızı şehit hainler bilmelidirler ki bizler aziz milletimizin desteğiyle bu bölücü hainlere gereken dersi mutlaka vereceğiz" ifadelerini kullandı.

KÖY MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ

İkindi namazı sonrasında Adıyaman Müftüsü Yardımcısı Mustafa Altun'un cenaze namazını kıldırmasının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

CİZRE'DE ÜÇ YILDAN BERİ GÖREV YAPIYORDU

2014 yılı Ekim ayında evlenen Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner'in, dört aylık Muhammed adında bir bebeği ve eşi Gülşah ile birlikte kaldığı Cizre'de üç yıldan beri görev yaptığı öğrenildi.

TÖRENE TBMM BAŞKAN VEKİLİ DE KATILDI

Törene, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fırat Adıyaman Şırnak Besni Cizre Güncel Haberler

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

İstanbul Havalimanı'nda alarm! 600 metrede uçan dronu son anda fark ettiler

İstanbul Havalimanı'nda alarm! 600 metrede uçan dronu son anda fark ettiler

Bakmadan Geçme

YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? Aziz Yıldırım ve Ali Koç yüzde kaç oy aldı? (%) Fenerbahçe başkanlık seçimi sonucu! BAŞKAN KİM OLDU? İşte sandık sonuçları Aziz Yıldırım kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ın oy sayısı kaç? Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Seçimden zaferle ayrılan Ali Koç: Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor

Seçimden zaferle ayrılan Ali Koç: Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor

title