Haberler

Add Genel Başkanı Çölaşan: Türkiye'ye Getirilmek İstenen Başkanlık Sisteminin Dünyada Örneği Yok

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Türkiye'ye tek kişi diktatörlüğü getirilmek istendiğini iddia ederek, "Yasama, yürütme, yargı yok."

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Türkiye'ye tek kişi diktatörlüğü getirilmek istendiğini iddia ederek, "Yasama, yürütme, yargı yok. Bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak her şeyle Türkiye'yi idare etmek istiyor" dedi.

ADD'nin Yalova Şubesi'nin yeni binasının açılışına katılan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Yalovalıları bugün geçmiş dönemden çok daha coşkulu gördüğünü söyledi. Günümüzde, cumhuriyetin saldırı altında olduğunu söyleyen Tansel Çölaşan, "Yasalar, yüzyıllarca süren mücadelelerle alınır. Bize bu cumhuriyet elimize tepsiyle sunuldu. Belki uzun süre kıymetini bilemedik. Ama kaybına ilişkin bir süreç yaşamaya başladığımızda hakikaten mücadele azmini görüyoruz. Burada herkes bunun için duruyor" dedi.

DÜNYADA BÖYLE ÖRNEK YOK

Türkiye'de uygulanmak istenen başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Tansel Çölaşan, "Türkiye'de uygulanmak istenen başkanlık sistemi ne dünyadaki asıl örneği olan Amerikan sistemiyle, ne Fransa'daki yarı başkanlık sitemiyle hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Vardır dünyada uygulanan başkanlık sistemleri. Amerikan sistemi odur ama çok geniş kuvvetler algılığına tabi bir sistemdir. Yargı ve yasama başkanın karşısında çok güçlüdür. Başkan zayıftır o başkanlık sistemlerinde. Bizde tam tersi yapılıyor. Meclisin yetkilerini, yürütmenin yetkilerini hatta şimdi yargı üzerindeki atama yetkileriyle yargının da yetkilerini üstünde topluyor. Böyle bir örnek dünyada yok" dedi.

AYNI HATAYA İKİ KERE DÜŞÜLMESİN

Türkiye'de, tek kişilik diktatörlük sisteminin getirilmek istendiğini savunan Çölaşan, "Yasama, yürütme, yargı yok. Bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak her şeyle Türkiye'yi idare etmek istiyor. Aslında bunu halkın görmesi lazım. Demokrasi diye yapılan önümüze gelebilecek olan bir referandumda asla bir 2010'da düşülen yanılgıya düşülmemesi gerekiyor. İki kerede aynı hataya düşerse bu halk tarih tekerrür etmiş oluyor. Vahim bir şeydir bu. Etmeyecektir herhalde aynı hataya düşmeyecektir" diye konuştu.

SG- (FK/AAA) - Yalova / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tansel Çölaşan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title