Haberler

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı Coşkusu (3)

Güncelleme:

Nisan'da Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı, renga renk görüntülere sahne oldu.

Adana'da PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI COŞKUSU (3)

RENGA RENK KARNAVAL KORTEJİ

Nisan'da Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı, renga renk görüntülere sahne oldu. Yaklaşık 15 bin kişilik karnaval kortejinde 7'den 70'e insanlar özel kostümleriyle yürüyüş yaptı. 5 Ocak Stadı'ndan Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşte Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da polis üniformasıyla kortejde yerini aldı. Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, çiftçi kostümüyle karnavalı renklendirirken, davul zurna şov sırasında çiftetelli oynadı. Festivalin ev sahiplerinden Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Fikret Deniz'e 100 lira para yapıştırıp, alkış tuttu. Adana Milletvekilleri AK Partili Fatoş Gürkan, Nevdet Ünüver ve Mehmet Şükrü Erdinç de kortejde davetlilerle kol kola yürüyüp, coşkuya ortak oldu. Ünlü sanatçılar Feridun Düzağaç, İpek Tuzcuoğlu, Caner Cindoruk, Erdal Cindoruk, Ebru Özkan, Levent Özdilek, yönetmen Ali Özgüntürk, gazeteci Ayşe Arman kortejde yer alıp, halkı selamladı. Adanalılar, fotoğraf çekmek ve ünlülerle aynı objektife gülümsemek için birbirleriyle yarıştı.

MUTLULUK VE COŞKU SELİ

Kortejin Uğur Mumcu Meydanı'na oluşmasının ardından Lirik Sanat Merkezi minikleri davul şov gösterisi sundu. Köpekleriyle birlikte sahneye çıkan hayvan hakları savunucuları, hayvanların korunması çağrısında bulunurken, Vali Coş, bir köpeğe pet şişeyle su içirdi. Karnaval açılış konuşmasını yapan Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "Bu çağrıya kulak veren Adana halkına teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra söz alan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ise "Adana bir markadır, buradan mutluluğu, coşkuyu tüm dünyaya haykırıyoruz" diye konuştu. Vali Coş ise "Bu etkinlik sizlerin sayesinde gerçekleşiyor. Ali Haydar Bozkurt ve Ayşe Arman'a bu karnaval için gösterdikleri çabaya teşekkür ediyorum. İnşallah desteğinizle daha büyük karnavallar düzenleriz. Hepinizi çok seviyoruz" dedi.

Ece Vahapoğlu'nun sunuculuk yaptığı kutlamada Vali Coş, Başkan Öztürk ve Bozkurt, karnaval gongunu birlikte çalarak eğlenceyi başlattı. Daha sonra karnavala katılan ünlü sanatçılara ve sponsorlara teşekkür plaketleri verildi. Karnaval konukları sahnede plaketleriyle birlikte anı fotoğrafı çektirdi. Ardından Ayşe Arman, kızı Alya ile birlikte kürsüye çıktı. Minik Alya, "Dubai'de doğdum. İstanbul'da yaşıyorum, ama Adanalıyım" diye seslenince herkes alkışladı. Ayşe Arman ise "Hepiniz süpersiniz. Bu fikir Ali Haydar Bozkurt'tan çıktı. Bunun böyle bir şeye dönüşeceğini bekliyordum. Çok harika bir ortam var. Birlikte eğlenelim, coşalım bu akşam. Adanalı olduğumuz hissedelim" diye konuştu.

Kutlamalar ünlü şarkıcı Kerem Cem konseriyle devam etti. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Coş Azim Öztürk Ayşe Arman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title