Haberler

Adana 3 17'Nci Altın Koza Ödülleri Sahiplerini Buldu

En İyi Film Bal

EN İYİ FİLM BAL

ADANA 17'nci Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde, Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'nda Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği Bal adlı film aldı.

Merkez Park'ta yapılan büyük ödül töreni gecesinin sunuculuğunu Oktay Kaynarca ile Öykü Serter birlikte yaptı. Konuklar kırmızı halıların üzerinden yürüyerek Merkez Park Amfi Tiyatrosu'na geçerken, amfi tiyatro hınca hınç doldu. Amfi tiyatroda 2 bin kişinin izlediği, içeri giremeyenlerin de parkta dev ekranlardan sonuçları takip ettiği ödül töreninde Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda derece alan filmlerin yönetmenlerine ödülleri verildi. Gecenin finalinde Ulusal Uzum Metrajlı Film Yarışması'nın sonuçları açıklanıp, ödüller sahiplerine verildi.

Yönetmen-senarist Işıl Özgentürk'in başkanlığında, yazar Buket Uzuner, görüntü yönetmeni Erdal Kahraman, sinema yazarı Erdal Aktuğ, oyuncu Fikret Kuşkan, oyuncu Görkem Yeltan ile müzisyen Selim Atakan'dan oluşan Büyük Jüri, 10 filmi değerlendirdi. Bu değerlendirme sonunda Semih Kaplanoğlu'nun yönettiği Bal filmini "En iyi film" olarak seçildi. Bu yarışmada verilen diğer ödüller şöyle:

Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü: Denizden Gelen (Nesli Çölgeçen)

SİYAD Ödülü: Bal (Semih Kaplanoğlu)

Adana İzleyici Jürisi En İyi Film Ödülü : Nefes (Levent Semerci)

Jüri Özel Ödülü: Bora Altaş (Bal)

En İyi Yönetmen Ödülü: Selim Demirdelen (Kavşak), Levent Semerci (Nefes)

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Emre Erkmen (Kıskanmak)

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: Soner Caner (Nefes), Nilüfer Çamur Giritlioğlu (Kıskanmak)

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Nergis Öztürk (Kıskanmak), Sezin Akbaşoğulları (Kavşak)

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Tansu Biçer (Beş Şehir)

En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Beste Bereket (Beş Şehir)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Bülent Emin Yarar (Beş Şehir)

Umut Veren Kadın Oyuncu Ödülü: Suzan Genç (Büyük Oyun)

Umut Veren Erkek Oyuncu Ödülü: Umut Kurt (Kavşak)

En İyi Senaryo Ödülü: Onur Ünlü (Beş Şehir)

En İyi Müzik Ödülü Selim Demirdelen (Kavşak)

En İyi Kurgu Ödülü: Çiçek Kahraman, Natalin Solakoğlu (Ses)

Ödül sahiplerine koza heykelleri dağıtılırken, Büyük Jüri En İyi Film Ödülü 250 bin, Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü, Adana İzleyici Jürisi En İyi Film Ödülü ve En İyi Yönetmen Ödülü olarak 50'şer bin, En İyi Senaryo Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü ve En İyi Müzik Ödülü olarak 15'şer bin para ödülü verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title